Izvor: RTCG

Na jugu Italije, oko 150 kilometara južno od Napulja, postoji naselje u kom žive dugovečni i srećni ljudi.

Tajna njihovog zadovoljstva u životu je jednostavna, dobra hrana, kvalitetan život, sreća u malim svakodnevnim stvarima.

Kako to oni vole da kažu, malo ruzmarina na tanjiru, malo aktivnosti preko dana, i potpuno odsustvo pojma o vremenu.

Najmanji grad Italije – nema horde turista, čak ni u sezoni

Nihov dan je ispunjen aktivnostima, ali i ljubavi prema bližnjima, kao i prema prijateljima. Međutim, to nije sve, stvar je ponajviše u detaljima koji im omogućavaju da iskoriste dan i ispune ga smehom, druženjem i malim stvarima koje ih raduju.

Od hrane, oni jedu tipičnu mediteransku - maslinovo ulje, voće, povrće i ribu, i ne znaju šta je to ručak na brzinu. Kod njih se ručak i priprema sporo, i konzumira polako, u društvu, bez telefona ili ostalih stvari koje čine radni deo dana, pišu mediji.

Većinu dana provedu na nogama, vole šetnju, vrlo često i bez cilja, a pauza od stresa provedena u prirodi produžava život i čini ljude srećnim. Njihov moto "požuri polako" je uvek na snazi, a to bi trebalo svi da praktikujemo, kako bismo u životu obratili pažnju na najbitnije stvari.

Novčane i zatvorske kazne ako uzmete pesak, školjke i kamenčiće sa ove plaže

Meštani naselja Ačaroli umeju da žive, i svoju tajnu rado dele sa drugim ljudima, pa ukoliko se u budućnosti nađete u blizini, posetite ih, posvetite malo vremena sebi i porodici, to je u životu ipak najbitnije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.