0
Košarka

FOTO: HotSport

ORLOVI SLAVILI U POSLEDNJEM PRIPREMNOM MEČU PRED KVALIFIKACIJE: Dobar otpor Meksika i Bobijeva dominantna partija!

Objavljeno: 23.06.21 u 21:55

Košarkaška reprezentacija Srbije je u poslednjoj pripremnoj utakmici pred kvalifikacioni turnir za OI savladala Meksiko sa 81:77.

Pred sam meč stigla je informacija da će Vladimir Lučić propustiti turnir zbog povrede, ali da će biti u kontaktu sa selektorom oko potencijalnog nastupa na Olimpijadi.

Igor Kokoškov odlučio se za sledeću petorku: Jović, Anđušić, Dobrić, Bjelica, Marjanović. Orlovi su ovaj meč počeli nešto sporije, čemu svedoče samo 3 poena u prva 4 minuta. Sa druge strane, Meksikanci su nakon poraza od naše selekcije na Akropolis Kupu (104:67) vidno motivisani i željni osvete. Naši momci su bili malo u grču, gosti su se raspucali i držali vođstvo tokom prve četvrtine.

FOTO: HotSport

Reprezentacija Meksika je u istom ritmu nastavila i u drugoj deonici. Igor Kokoškov je kombinovao, čemu svedoči činjenica da se do poluvremena čak 10 igrača upisalo u strelce. Pred sam odlazak na pauzu, Srbija je trojkom Dobrića povela sa 44:41. Najjefikasniji na poluvremenu bili su Marjanović i Mendez sa po 12 poena.

FOTO: HotSport

Treći period počeo je našom izgubljenom loptom i nesportskom ličnom greškom Boban Marjanovića. Bjelica, Jović i Lazić su potom pogodili trojke za 56:45. Videli smo jednu majstorsku asistenciju Andjušića za Petruševa, nakon koje se publika u dvorani Aleksandar Nikolić probudila. Pred sam kraj deonice, opustili su se naši momci pa su Meksikanci smanjili na -3, ali je Teodosić pogodio trojku za 63:57 pred poslednju dvominutnu pauzu.

FOTO: HotSport

Zaigrala je Srbija svoju košarku u poslednjoj četvrtini, lopta je sjajno kružila što je rezultiralo novim trojkama Milosavljevića, Jovića i Davidovca. Bobi je nastavio tamo gde je stao u prvom poluvremenu, pogađao je svoje šuteve, pa ni iskusni Ajon nije uspeo da ga zaustavi. U poslednjih 5 minuta je zaigrao Dalibor Ilić, ali i Vanja Marinković. Sve u svemu, bila je ovo dobra priprema, a od 29. juna očekuje nas kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

FOTO: HotSport

Srbija: Marjanović 20p, Petrušev 9p, Jović 8p, Milosavljević i Dobrić po 7p

Meksiko: Mendez 18p, Stol i Džejms po 14p

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter