Nova vest
Olimpizam

Sreda, 23.06.2021.

14:15

Srpski strelci na novom izazovu na Svetskom kupu u Osijeku

Tri sedmice po završetku Evropskog prvenstva u svim disciplinama streljačka elita se ponovo okuplja u Osijeku, gde počinje turnir Svetskog kupa.

Izvor: SN

Autor: SN

Srpski strelci na novom izazovu na Svetskom kupu u Osijeku
EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Predstojeći turnir nije bio u kalendaru Svetske streljačke federacije za 2021.godinu, ali je posle odlaganja SK u Čangvonu i otkazivanja SK u Bakuu, Osijeku poverena organizacija Svetskog kupa.

Kako se navodi, discipline u kojima Srbija ima predstavnike završavaju se do 29.juna.

Selekcija Srbije u Osijek nije otputovala u najavljenom sastavu, jer će Zorana Arunović, po savetu lekara, propusiti SK, kako bi u potpunosti sanirala povredu, koja se pojavila posle Evropskog prvenstva i ona će trenirati po planu u Beogradu i sprovoditi terapije.

U srpskom timu je 18 takmičara, a stručni štab je seniorskim reprezentativcima priključio i članove juniorskog nacionalnog tima koji su se u dobrom svetlu predstavili na Evropskom prvenstvu.

Većina juniora će se takmičiti van konkurencije, izuzetak je Jovana Todorović, finalistkinja juniorskog EP vazdušnim pištoljem, koja će se boriti za plasman. Konkurencija će biti žestoka, pošto učestvuju strelci iz 62 zemlje, medju njima veliki broj učesnika Olimpijskih igara.

Turnir u Osijeku je tek drugi Svetski kup i veliko interkontinentalno streljačko takmičenje od septembra 2019.godine, kada je završen SK u Rio de Žaneiru.

U martu ove godine je održan SK u Nju Delhiju, ali srpskareprezentacija je, kao i mnoge druge, zbog velikog zdravstvenog rizika, odustala od puta u Indiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve