Region

0

Ustavni sud BiH: Povređena ljudska prava oca ubijenog Davida Dragičevića

Autor: KP

Izvor: Beta

Ustavni sud BiH: Povređena ljudska prava oca ubijenog Davida Dragičevića

Izvor: Prtscr/You Tube

Ustavni sud Bosne i Hercegovine zaključio je da su povređena ljudska prava Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida, neadekvatnom istragom njegove smrti.

Žalbu Ustavnom sudu BiH podneo je Dragičevićev advokat Ifet Feraget pre više od dve godine zbog, kako je naveo, neadekvatne istrage u predmetu ubistva 21-godišnjeg Davida Dragičevića iz Banjaluke.

Ustavni sud je naveo da su povređena ljudska prava Davora Dragičevića, garantovana Ustavom BiH i Evropskom konvencijom.

Dragičević je rekao da odluka Ustavnog suda BiH potvrđuje da su institucije Republike Srpske "duboko umešane" u ubistvo njegovog sina i progon njegove porodice i neformalne grupe "Pravda za Davida".

"Jedini cilj koji su imale te institucije bio je zaštita ubica Davida, a ne potpuno rasvetljavanje tog stravičnog zločina", kazao je Dragičević za Radio Sarajevo.

Naveo je da je očekivao takvu odluku Ustavnog suda BiH i dodao da "pravdu za Davida i Dženana (Memića) više ništa ne može da zaustavi".

"Nažalost, kao i u slučaju Memić, prošlo je dosta vremena, ali ova odluka otvara sva vrata Tužilaštvu BiH i glavnoj tužiteljki Gordani Tadić, u koju imam puno poverenje, da konačno uzme u razmatranje sve aspekte ovog slučaja i da ubrzo dođemo do konkretnih rezultata", naveo je Dragičević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR