Mali o presudi Upravnog suda: Drago mi je što je pravda pobedila 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Povodom presude Upravnog suda kojom je poništeno rešenje Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu da je doktorska disertacija ministra finansija Siniše Malog plagijat i predmet  da se vraća nadležnom organu na ponovno odlučivanje, Mali je na svom Instagram profilu objavio da mu je drago što je pravda pobedila.

Ipak, želim da naglasim da mi titula nikad nije bila najvažnija, a mislim da nije ni građanima Srbije, rekao je Mali.

– Završio sam magistraturu u SAD, bio najbolji student Ekonomskog fakulteta u Beogradu, ali isto tako poznajem mnoge ljude koji su veoma uspešni u svom poslu i sa srednjom školom. Zato su mi najvažniji znanje i sposobnosti da radim svoj posao, da vodim finansije naše zemlje i u vremenima krize, kao što je to bio slučaj u poslednjih godinu dana. Verujem da je to važno i građanima Srbije. Danas sam srećan jer sam dokazao da nisam ništa ukrao, baš kao što sam dokazao i u slučaju priče o 24 stana. Želim da moja deca znaju da njihov otac nije plagijator, a da građani Srbije znaju da imam znanje. To mi je mnogo važnije od titule, pogotovo posle toliko godina mukotrpnog procesa, lažnih optužbi i političkih napada, napisao je ministar finasija na Instagramu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Siniša Mali, MBA, CFA, CAIA (@mali_sinisa)

Upravni sud je 14. juna doneo presudu kojom je poništeno rešenje Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu da je doktorska disertacija ministra finansija Siniše Malog plagijat i predmet vraća nadležnom organu na ponovno odlučivanje

O osporenom doktoratu ministra finansija Siniše Malog ponovo će odlučivati Fakultet organizacionih nauka (FON), objašnjava za Danas profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić odluku Upravnog suda kojom je poništeno rešenje Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović potvrdila je Danasova saznanja da je na Univerzitet danas stigla odluka Upravnog suda kojom se usvaja tužba ministra finansija Siniše Malog protiv Odbora za profesionalnu etiku UB i vraća na ponovno odlučivanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari