23. jun  2021. 17.14  | Izvor: RTV (M.Ćirić)

Ponovo odloženo suđenje za otmicu Cvijetića

NOVI SAD -

U Višem sudu u Novom Sadu danas je odložen glavni pretres protiv petorice okrivljenih za otmicu Gorana Cvijetića (42) iz Budisave, koja se dogodila pre četiri godine.

Suđenje je odloženo zbog zahteva odbrane okrivljenih za izuzećem predsednika veća sudije Srđana Savića kao i predsednika Višeg suda u Novom Sadu zbog pristrasnosti sudije koji je postupao u predmetu protiv oštećenog Cvijetića u kojem mu se sudilo za pokušaj ubistva, a po kojem je doneta oslobađajuća presuda. Naredno ročište biće zakazano nakon odlučivanja o ovom zahtevu.

novi, sad, osnovni, sud, visi, sud, u, novom, sadu, 8

Podsetimo, za otmicu Cvijetića koja se dogodila 22. maja 2017. godine na Novoj Detelinari u Novom Sadu, za nju su osumnjičeni Goran Kovačević zvani Goranac, Božidar Bosnić, Dalibor Bogdanović zvani Boća nekadašnji policajac, Nenad Stević nevenčani suprug Teodore Kaćanski ubijene novembra 2016. godine i Vladica Rakić takođe suspendovani policajac. Na ranijim pretresima optuženi su izjavili da se ne osećaju krivim za delo koje im se stavlja na teret, te da se nije radilo o otmici već o "građanskom hapšenju", jer su sumnjali da je Cvijetić ubio Teodoru Kaćanski i pokušao da ubije Nika Uskokovića januara 2017. godine.