KO JE UBIO DAMU U JEZERU? Nakon 34 godine uhapšen osumnjičeni za jedan od najmisterioznijih nerešenih slučajeva FOTO, VIDEO
Foto: Printscreen YT/Thames News

velika britanija

KO JE UBIO DAMU U JEZERU? Nakon 34 godine uhapšen osumnjičeni za jedan od najmisterioznijih nerešenih slučajeva FOTO, VIDEO

Planeta -

Penzioner je uhapšen zbog sumnje za ubistvo žene u misterioznom slučaju "Dama u jezeru" koja je pronađena mrtva u vodi pre 34 godine.

Telo Šejni Voren (26) pronađeno je licem okrenutim nadole u jezeru Taplov u Bakingemšajru dan pred Uskrs 1987. godine.

Ćerki milionera usta su bila zapušena plavim šalom, a ruke i noge su joj bile vezane konopcem.

Tokom obdukcije nisu pronađeni dokazi o povredama u borbi niti o seksualnom napadu, kažu tadašnji izveštaji.

Policija je smrt Vorenove u početku tretirala kao samoubistvo, uprkos tome što je žena pronađena vezana. Tek nakon što je potpuna obdukcija otkrila da se utopila, pokrenuta je istraga ubistva.

Do sada niko nije lišen slobode niti optužen zbog njene smrti. Tek pre dva dana, 65-godišnjak je uhapšen zbog sumnje da je ubio Vorenovu, potvrdila je policija Doline Temze.

Portparol je rekao da su "policajci uhapsili muškarca u vezi sa ubistvom koje se dogodilo 1987. godine". Za sada nisu navedeni drugi detalji o osumnjičenom.

Vorenova koja je bila lični asistent u jednoj kompaniji nestala je 17. aprila 1987. godine, nakon što je pokosila travu u dvorištu kuće koju je delila sa dve cimerke. Krenula je automobilom da odloži pokošenu travu.

Njeno telo pronašla je sledećeg dana posle podne Mardžori Arnold koja je šetala svog psa. Nemački ovčar pokazao je neobično zanimanje za nešto u jezeru.

Kada je Arnoldova istražila, otkrila je zavezano telo koje je ležalo licem okrenuto nadole u ​​vodi.

Pre pronalaska njenog tela, vozač kamiona primetio je parkirani automobil Vorenove.

Rekonstrukcija prikazana u BBC-jevoj seriji Krajmvoč (Crimewatch) pokazala je da je vozilo ostalo otključano, a jedna vrata su bila malo otvorena. Neke stvari Vorenove pronađene su u šikarama kod vozila, navedeno je u rekonstrukciji.

Inicijalna policijska istraga o smrti Vorenove bila je žestoko kritikovana nakon što je detektiv Toni Miler sugerisao da se žena možda sama zavezala.

Rekao je da nije jasno da li je ona ubijena, izvestio je Tajms.

Detektiv Miler je takođe rekao da je Vorenova patila od depresije, iako je njen brat Stiven insistirao na tome da ona ne bi izvršila samoubistvo.

Kurir.rs/Daily mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track