Usman Dembele (©Reuters)
Usman Dembele (©Reuters)

Dembele ide u Finsku na operaciju, Barsi od FIFA sleduje 20.548 evra po danu oporavka

Vreme čitanja: 1min | sre. 23.06.21. | 13:20

Francuz van terena možda i do sledeće godine

Povrede su sastavni deo karijere Usmana Dembelea. Često je 24-godišnji napadač van terena, a posebno od kada je 2017. stigao iz Borusije Dortmund u Barselonu za 135.000.000 evra.

Prošle sezone je bio na očekivanom nivou, što je nateralo klupsko rukovodstvo da mu ponudi produžetak ugovora koji ističe za godinu dana, međutim, na Evropskom prvenstvu zadesio ga je novi peh.

Izabrane vesti

U duelu sa Mađarskom povredio je koleno, zbog čega ga čeka operacija i pauza do zime. Povratak na teren predviđa se u novembru, mada će više detalja biti poznato posle operacije zakazane za 28. jun u finskom Turku.

Tokom odustva, Barselona će po pravilniku FIFA dobijati odštetu na dnevnoj bazi, piše Mundo Deportivo. Za svakog igrača koji zbog povrede zadobijene na reprezentativnom odustvu pauzira duže od 28 dana, a najduže do jedne godine, Svetska fudbalska organizacija klubu uplaćuje 20.548 evra dnevno.

Sigurno je da će taj novac dobro doći finanijski uzdrmanom katalonskom gigantu da pokrije bar deo plate francuskog fudbalera, koji godišnje zarađuje oko 12.000.000 evra. Dnevno - 46.751 evro.

KVOTE ZA MEČEVE EVROPSKOG PRVENSTVA


tagovi

BarselonaUsman Dembele

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara