Manuel Lokateli (© Reuters)
Manuel Lokateli (© Reuters)

EURO čari: Zablistaš za Italiju i odmah te traži Juventus, za Lokatelija 30.000.000 evra i štoper iz Rumunije

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.06.21. | 12:38

Sasuolo je voljan da sarađuje

Euforija. Talas optimizma zapljusnuo je Italiju posle tri pobede na Prvenstvu Evrope, nacija veruje selekciji Roberta Mančinija, a kao posledica uverljivih izdanja tokom grupne faze pojedincima je skočila cena, pa je tako Manuel Lokateli pravo niotkuda stigao pred vrata – Juventusa.

To što na poziciji zadnjeg veznog već ima Adrijena Rabioa, Rodriga Bentankura, Vestona Mekenija, Arona Ramzija i Artura Mela nije smetalo čelnicima Stare dame da krenu u poteru za još jednim fudbalerom sličnih karakteristika. I to pošto je za Azure dao dva gola u dosadašenjem toku takmičenja, a prethodne sezone bio redovan starter u timu Sasuola (34 utakmice).

Izabrane vesti

Ponuda Juventusa je sledeća: 30.000.000 evra u kešu, plus Radu Dragusin, talentovani rumunski štoper koji je debitovao kod Andree Pirla, ali je teško očekivati da novi trener Masimiljano Alegri računa u narednoj sezoni na 19-godišnjeg defanzivca. Mali problem je saznanje da Sasuolo za Lokatelija traži celih 40.000.000 evra, a Dragusina procenjuje na 7.000.000, tako da razliku želi da premosti ili tako što će od velikana iz Torina iskamčiti više novca ili dobiti nekog drugog, malo boljeg, igrača.

Lokatelijev ugovor sa Sasuolom na snazi je do juna 2023, a procena kluba iz Ređo Emilije je da je posle tri sezone (prva na pozajmici iz Milana, naredne dve kao punopravan član na stadionu „Mapei“) sad pravo vreme za transfer. Naročito posle ovakvog sjaja na Prvenstvu Evrope.

Prema tvrdanjama Gazete delo sport, izvršni direktor Sasuola Đovani Larnevali i sportski direktor Juventusa Federiko Čerubini trebalo bi da se sastanu danas. Kako razlika između ponude i potražnje nije velika, u Italiji vlada mišljenje da bi posao mogao da se zaključi.

Mada, možda ne toliko brzo, jer je sam Lokateli predočio menadžerima da ga tokom trajanja Prvenstva Evrope ne uznemiravaju vestima o potencijalnom transferu, pošto je posvećen što boljem rezultatu reprezentacije Italije.


tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeEuro2020Manuel LokateliJuventussasuolo

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara