"U Beogradu revakcinisano više od 50 odsto"

Zaključno sa jučerašnjim danom na teritoriji grada Beograda revakcinisano je više od 50 odsto naših punoletnih građanki i građana, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Izvor: B92.net

Sreda, 23.06.2021.

10:48

Foto: Juan Roballo/Shutterstock

On je istakao da to pokazuje koliko je Beograd ozbiljno pristupio vakcinaciji i koliko su se građani odazvali pozivu države da se vakcinišu.
"Tokom današnjeg dana biće revakcinisnao više od 700 hiljada ljudi. Cilj nam je da do kraja juna u Beogradu vakcinišemo 750 hiljada, a revakcinišemo 700 hiljada ljudi. Skoro na polovini juna uspećemo da postignemo cilj, kada su u pitanju revakcinisani. Кada je u pitanju vakcinacija, u Beogradu je vakcinisano oko 730 hiljada ljudi, što je više od 52 odsto, odnosno skoro 52,5 odsto, a očekujemo da ćemo do kraja juna vakcinisati još oko 20 hiljada ljudi, čime bismo dostigli cilj da 750 hiljada ljudi na teritoriji grada Beograda bude vakcinisano", rekao je Vesić.

On je naglasio da je ovo velika pobeda Beograda.
"Zahvalan sam građankama i građanima Beograda koji su se odazvali pozivu za vakcinaciju. Pokazali smo se najodgovornijim u Srbiji i da se vakcinacija može dobro organizovati, iako je to teže u Beogradu nego u nekim drugim delovima Srbije. Jedini smo imali punktove za vakcinaciju u tržnim centrima, kao i autobus za vakcinaciju. Naše opštine su dale ogroman doprinos vakcinaciji, kao što je na primer rukovodstvo Opštine Zemun svakodnevno bilo na terenu", kazao je Vesić.

Istakao je da što više građana bude vakcinisano imuni štit će biti bolji, te da se na taj način neće dešavati situacije koje smo imali prošle godine.
"Na ovaj način smo se kao Grad Beograd izborili za normalan život i zaštitili naše građane od novog talasa virusa koji najavljuju za jesen. Ovo je velika pobeda Beograda i nadam se da ćemo do kraja ovog meseca imati 750 hiljada vakcinisanih, čime ćemo ispuniti sve ciljeve zadate u januaru", zaključio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: