Arsenal fest u Kragujevcu od 24. juna, uz ulaznicu i brzi antigenski test za nevakcinisane 1Foto: Promo

Kragujevački Arsenal fest počinje u četvrtak, 24. juna u Kneževom arsenalu, to je ujedno i prvi veliki muzički fetival na otvorenom od početka pandemije korona virusa.

Festival traje tri dana, a na njega će moći da uđu svi oni koji su se vakcinisali ili preležali koronu.

Za one koji nisu imunizovani organizovani su besplatni brzi antigenski testovi uz kupljenu festivalsku ulaznicu.

Na Main Stage-u Arsenala prve večeri sviraće legendarni Partibrejkers, institucija domaće muzike Bajaga i Instruktori i folk pankeri Brkovi.

Na Garden Stage-u prve večeri sviraju kultni bendovi Bjesovi, KBO!, Obojeni program i Repetitor, a uz njih Darkshines, Keni nije mrtav, Kruševac geto i Funk Shui.

Na Explosive DJ Stage 24. juna dolaze Gorache b2b Shoomadisco, Battric & Mivu, Runy i Vladimir Aćić.

Main Stage Arsenala 25. juna pripada zagrebačkim pank rokerima Hladnom pivu, internacionalnoj Balkan-ska atrakciji Dubioza kolektivu i australijskom muzičaru Dub FX-u.

Vlasnik hitova „Flow”, „Love Someone” i „So Are You”, koji je već bio oduševio publiku Arsenala 2017. godine, sada se nakon pauze upravo u Kragujevcu vraća živi nastupima uz poruku: „Ne mogu dočekati otvaranje (koncertnih) prostora!”.

Na Garden Stage 25. juna, u živopisnu, drvećem natkrivenu „Zastavinu baštu”, dolaze Nikola Pejaković Kolja, Nikola Vranjković, kao i Svemirko, Nikom ništa, Kika, Dram, Klinac i Kendi.

Na Explosive DJ Stage-u druge večeri su Bokee, Kristijan Molnar, Andrew Meller i Lea Dobričić.

Završne večeri, u subotu, 26. juna u jedinstveni prostor „Kneževog arsenala”, nekadašnje fabrike municije iz 19. veka, dolaze Osvajači (koji slave 30 godina od prvog albuma „Krvi i led”), srpski Irci Orthodox Celts i premijerno pred našu publiku svetski gitarski heroj Yngwie Malmsteen, koji poručuje: „Jedva čekam da vas sve vidim tamo!”.

Posebno treba istaći da se velika, zaslužna grupa domaće rok muzike Riblja čorba 26. juna u Kragujevcu vraća nastupima nakon izuzetno teške godine tokom koje su zbog kovid-19 izgubili Mišu Aleksića (1953-2020).

„Arsenal je prva svirka Čorbe bez našeg brata Miše. Poslednji put smo svirali 29. februara 2020. u Kranju sa Mišom. Biće nam nezamislivo teško bez njega na basu, ali znamo da nas on odozgo gleda i tera da nastavimo dalje. U Kragujevcu će na basu biti naš tehničar, a inače basista grupe Orvel 69, Ivan Stanković Ivke, koji je već jednom menjao Mišu u Kruševcu. Tačno je da dugo nismo svirali i svi smo veoma uzbuđeni zbog nastupa na Arsenalu. Lično, uvek imam tremu, a sada na samu pomisao na nastup umirem od straha. Ali vežbaćemo i bićemo odlični, jer to dugujemo i našim vernim navijačima i Miši”, poručuje Bora Đorđević.

Na Garden Stage-u treće veče pripada Kanda Kodži i Nebojši, Pero Defformer-u, Texas Flood-u, Peter Vein-u, Dead Joker-u, Gazorpazorpu, Ivanu Jegdiću, Voyage-u i Sajsi MC.

Na Explosive DJ Stage-u 26. juna u rustičnom zdanju „Čaurnice” nastupaju Sale Jovanović & Markwood (LIVE), Hunckie b2b Petrovitz YU, Wise D & Kobe i Dejan Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari