Srđan Blagojević (©MN Press)
Srđan Blagojević (©MN Press)

Blagojević ruši Kairat, pa preuzima tim koji se bori za titulu

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.06.21. | 10:09

Šef stručnog štaba Kaspija u sredu od 15 časova u Almatiju vodi najverovatnije jednu od poslednjih utakmica sa klupe tima iz Aktaua

Godinama je gradio karijeru u niželigaškom fudbalu, vodio je nekoliko superligaša, a sada pravi sebi prostor za velika dela na dalekom istoku Evrope ili zapadu Azije, kako god vam je draže. Srpski fudbalski stručnjak Srđan Blagojević beleži odlične rezultate sa Kaspijem iz Aktaua, što je privuklo pažnju bogatijih klubova iz Kazahstana. Blagojevića u sredu od 15 časova očekuje izuzetno teško gostovanje aktuelnom šampionu Kairatu u Almatiju, u sklopu 17. kola Premijer lige, posle čega će moći malo mirnije glave da se posveti ponudi koju je nezvanično dobio.

Pre svega nekoliko dana Tobol je potpuno neočekivano ostao bez šefa stručnog štaba. Grigorij Babajan je dobio ponudu koju nije mogao da odbije, postao je pomoćni trener CSKA Moskve, tima koji je umesto Ivice Olića preuzeo Aleksej Berezucki. Praktično, Babajanu je namenjena uloga čoveka iz senke, dok je legendarni štoper gurnut u prvi plan iako nema nikakvo trenersko iskustvo.

Izabrane vesti

Sve to je napravilo vakum u kazahstanskom fudbalu, niko nije očekivao Babajanov odlazak posle briljantno odigrane prve polusezone. Tobol je trenutno drugi na tabeli, sa samo tri boda manje od lidera Astane, a ima priliku da je stigne u sredu, ukoliko savlada nejaki Kajsar. Taj meč je na programu od 17 časova.

15.00: (1,30) Kairat (4,80) Kaspij Aktau (9,50)

Blagojević je u kazahstanskim medijima praktično već predstavljen kao novi trener Tobola, bez obzira na to što je on sam pre utakmice demantovao da je transfer dogovoren. Mediji redom uveravaju da je posao 99 odsto završen i da se samo čeka pauza u prvenstvu, koja počinje početkom jula.

Pročitao sam da sam kandidat za trenera Tobola, ali još uvek nisam pričao ni sa kim o tome. Trenutno je sav moj fokus na sledećoj utakmici sa Kairatom“, kazao je Blagojević.

Tobol bi svakako bio korak u napred za 48-godišnjeg Beograđanina, iako se on u gradu na Kaspijskom jezeru lepo snašao. Došao je u Aktau u januaru prošle godine, a pomalo neočekivano Kaspij je uspeo da izbori opstanak, sa šest bodova više od Okžetpesa. Pomogao mu je i bankrot Irtiša, koji je tako automatski eliminisan iz Premijer lige Kazahstana.

Blagojević se oslonio na igrače sa naših poslova, koje dobro zna iz vremena dok je vodio Inđiju i Javor, a to mu je donelo dobre rezultate. Golman Marko Milošević, vezisti Nikola Cuckić i Stefan Bukorac, kao i nekadašnji defanzivac Radničkog iz Niša Taras Bondarenko napravili su ozbiljnu razliku i Kaspij je trenutno šesti na tabeli, sa dva boda manje od Akžajika koji zauzima mesto koje vodi u Ligu konferencije.

Ako pređe u Tobol, i tamo će Blagojevića da dočekaju sunarodnici. Najbolji strelac te ekipe i drugi na listi u ligi je Nemanja Nikolić, koji je dao osam pogodaka, a tu je i još jedan bivši partizanovac, Zoran Tošić. Do pre nekoliko dana za Tobol je igrao i Dušan Jovančić, ali je posle odlaska Babajanova raskinuo pozajmicu i vratio se u Tursku.

Kajrat je konačno podigao formu i nije izgubio nijedan od poslednjih pet mečeva. Osvojiop je u tom periodu 13 od mogućih 15 bodova, a u poslednja tri kola nije primio nijedan gol. Sve to dodatno otežava posao Kaspiju, koji nikada do sada nije pobedio Kairat. Posle tri poraza, u aprilu ove godine Kaspij je u Aktauu prvi put osvojio bod protiv renomiranog protivnika. Bilo je 1:1.

KAZAHSTAN 1 - 17. KOLO

Utorak

Astana – Ordabasi 0:2 (0:2)

/Kajrov 22, Paulo 24/

Akšajik – Šahtjor Karagandi 1:1 (0:0)

/Kovtaljuk 54 – Nazarenko 62a.g./

Aktobe – Kizližar 1:1 (0:0)

/Logvinenko 81 – Zorić 69/

Sreda

14.00: (2,75) Žetisu (2,95) Atirau (2,65)

15.00: (1,30) Kairat (4,80) Kaspij Aktau (9,50)

16.00: (1,80) Taraz (3,40) Turan (4,10)

17.00: (4,50) Kajsar (3,40) Tobol (1,77)

***kvote su podložne promenama



tagovi

KairatSrđan BlagojevićKazahstan 1Tobol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara