Gradska uprava: Vranjanci, VODITE RED, kazne su VELIKE

Lokalne vesti - Sreda 23.06.2021 - 10:07

U letnjem periodu, usled visokih temperatura, povećava se opasnost od izbijanja požara, podseća Gradska uprava Vranja.

Plaćate vatrogasce, plus kaznu FOTO: S. Tasić/OK Radio Plaćate vatrogasce, plus kaznu FOTO: S. Tasić/OK Radio
U cilju obezbeđenja određenog nivoa požarne sigurnosti kako bi se izbegle eventualne posledice, nadležne službe Gradske uprave, upozoravaju građane da ne pale strništa, a da lako zapaljive tečnosti, goriva i druge materije moraju biti pravilno uskladištene
 
Spaljivanje strnih useva, smeća i biljnih ostataka zabranjeno je Zakonom o zaštiti od požara. 
 
Takođe, zabranjeno je loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim, vidno obeleženim mestima. 
 
Lice koje je izazvalo požar dužno je da vatrogasno-spasilačkoj jedinici nadoknadi troškove intervencije, u skladu s posebnim propisom. 
 
Novčanom kaznom u iznosu od 10.000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice a pravno lice od 300.000 do 1.000.000 dinara
 
Ukoliko se utvrdi da je na poljoprivrednom gazdinstvu vršeno spaljivanje žetvenih ostataka, gazdinstvo gubi pravo na podsticajna sredstva u poljoprivredi, u periodu od tri godine.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: