Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Треће фестивалксо вече "Музичког едикта" - вечерас "гранде финале" са хором и оркестром РТС-а

rssBookmark and Share

Ниш 23.06.2021. Јужна Србија Инфо

Тачно на средини одржавања, трећег дана, седми Међународни фестивал духовне музике "Музички едик", на најбољи начин је оправдао своје постојање и ушао у завршницу. Као и прва два дана, треће фестивалско вече је одржано у нишком Саборном храму.

Фото: Вања Кесер - Музички едикт
Фото: Вања Кесер - Музички едикт

Поред Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г.Г. Арсенија, фестивалу је присуствовао и Његова екселенција амбасадор Пољске у Србији, Рафал Перл.

На почетку је наступиио, нишкој публици добро познат црквени хор „Бранко“ из Лесковца, са диригентом Мирољубом Цветковићем.

Публици у Саборној цркви се потом представио, мушки хор „Кинониа“ из Румуније, под музичким руководством оца Јулијана Пруиуа.

Након одличног извођења румунских певача, наступио је Православни хор „Партес“ из Пољске, под диригентском палицом Михаела Лашевича.

И на крају треће фестивалске вечери публику је одушевио хор „Сине номине“ у камерном саставу из Украјине, под руководством Назарија Тарасенка.

Као и предходне вечери, након наступа у Саборном храму, "дружење" музичара и Нишлија се наставило у порти. Овога пута на бини испред Светосавског дома, свој наступ је имао хор „Партес“. Они су извели неколико пољских народних песама.

Вечерас "гранде финале"

Хор “Благовести” из Риге у Летонији наступа на завршној вечери фестивала у вечерас 19,30 сати, а након тога на платоу испред Светосавског дома фестивал ће свечано затворити Хор и симфонијски оркестар РТС-а Моцартовим Реквијемом.


#   Ниш   Саборна црква   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   Хор Бранко   Музички едикт
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима