Krvavo i superzanimljivo: Buker nudio brejk Klipersima, Ejton rešio alej-apom na 0,9 pre kraja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.06.21. | 06:28

Tragičar je Pol Džordž...

Majstori za brejkove ni noćas nisu uspeli u Arizoni. Pitanje je bilo da li će Klipersi po peti put u ovogodišnjem plej-ofu slaviti na gostujućem terenu ili će Sansi peti put u nizu uspeti da odbrane domaći teren. Evo i odgovora nakon superzanimljivog drugog okršaja u finalu Zapadne konferencije: Finiks - Los Anđeles 104:103! Za lepih 2:0 u seriji i utabanu stazu do trećeg velikog finala u istoriji franšize.

Pre tri dana Sansi su slavili Devina Bukera i njegov spektakularni tripl-dabl (40+13+11). Buker je danas dosta brljao, bio na putu da postane ozbiljan tragičar, ali mu je tu ulogu iz ruku bukvalno preoteo Pol Džordž u poslednji čas.

Izabrane vesti

Na kraju, zahvaljujući promašenim penalima Džordža na 7,8 sekundi do poslednje sirene (pri rezultatu 103:102 za Kliperse), odnosno sjajnom alej-apu u režiti Džeja Kraudera i Deandre Ejtona, domaći su odneli veliku pobedu.

Devin Buker vodio je pravi rat sa Patrikom Beverlijem tokom čitavog meča. Uspeo je da ubaci 20 poena za 40 minuta na parketu, ali šut mu nije išao - 5/16. Ima verovatno i do odlične odbrane beka gostiju koji je krajem trećem deonice razbio nos prvoj zvezdi Finiksa. Radilo se zapravo o sudaru posle kog su obojica radi zaustavljanja krvarenja morali na kratko da odu do svlačionice.

Buker nije mogao da se vrati u ritam posle te pauze. I u samom finišu bukvalno je "ponudio" Klipersima brejk kao na tacni. Dva puta napravio faul u poslednjih šezdesetak sekundi (jedan u napadu), da bi na 9,2 do kraja, pri rezultatu 102:103 za goste izgubio loptu.

To je bilo sedmi put da gubi posed u tom meču...

Samo zahvaljujući totalno dekoncentrisanom Polu Džordžu završilo se kako se završilo. Jer da je ubacio oba penala...

Pomenuti tandem Krauder - Ejton svakako je najzaslužniji za trijumf Sansa, međutim bilo bi nepošteno ne istaći krucijalnu ulogu najefikasnijeg aktera utakmice Kamerona Pejna koji je pružio partiju karijere. Ubacio je 29 poena (12/24 iz igre) i pritom podelio devet asistencija. Deandre Ejton je susret završio sa 24 koša i 14 skokova, dok je dok su Kameron Džonson i Dario Šarić s klupe dodali po 11.

U poraženom timu timu Pol Džordž 26 koševa (1/8 za tri poena i svega 50 odsto sa linije penala), Redži Džekson 19, Ivica Zubac 14 uz 11 skokova.

O potpunom egalu najbolje govori podatak da ni Sansi ni Klipersi nisu imali dvocifrenu prednost nijednog momenta. Najveća razlika bilo je +9 za domaćina - 63:54.

Naredni meč finala Zapada na programu je večeras u Stejpls centru.

Los Anđeles Klipersi nikada nisu uspeli da izbore veliko finale NBA lige. Finiks Sansima to je pošlo za rukom u dva navrata (1976. i 1993), ali oba puta su poraženi.



tagovi

NBA ligaNBA plej-ofDevin BukerPatrik Beverli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara