Читај ми!

Zajedničko saopštenje Krivokapića, Bečića i Abazovića: Protiv smo rušenja Vlade i novih izbora

Predsednik crnogorske Vlade Zdravko Krivokapić, potpredsednik Vlade Dritan Abazović i predsednik Skupštine Aleksa Bečić izdali su zajedničko saopštenje u kojem ističu da su protiv rušenja vlade i održavanja novih parlamentarnih izbora.

Zdravko Krivokapić, Dritan Abazović i Aleksa Bečić u zajedničkom saopštenju navode da su protiv rušenja Vlade jer je Crnoj Gori potrebna stabilnost uz neodložno sprovođenje korenitih reformi.

Oni su se, kao potpisnici sporazuma na osnovu kojeg je formirana aktuelna vlada, oglasili povodom, kako navode, spekulacija koje se ovih dana mogu čuti u javnosti, a koje se tiču načina na koji će biti rešena trenutna politička kriza u Crnoj Gori.

U saopštenju ističu da izborna pobeda ostvarena 30. avgusta 2020. godine predstavlja najveću vrednost njihovog političkog rada koja je iznad je ličnih i partijskih ambicija.

"Aktuelna Vlada uživa punu podršku potpisnika ovog saopštenja, a o eventualnim promenama u njenom sastavu i načinu delovanja neophodno je sprovesti otvoren i konstruktivan dijalog između Vlade i parlamentarne većine", piše u saopštenju.

"Neprihvatljivo uplitanje inostranog faktora"

Potpisnici saopštenja ističu i da svako rešenje za izlaz iz trenutne političke krize mora uvažavati međusobne razlike konstituenata vlasti o pojedinim pitanjima koja su proteklih meseci aktuelizovana delovanjem dela parlamentarne većine i bivše vlasti.

Kažu da bi buduće delovanje vlade treba da bude usmereno na četiri teme - ekonomski razvoj, pridruživanje države Evropskoj uniji, borbu protiv korupcije, organizovanog kriminala i reformu izbornog zakonodavstva.

Naglašavaju i da je neprihvatljivo uplitanje inostranog faktora u rešavanje unutrašnjih pitanja koja se tiču države Crne Gore.

Skupština Crne Gore je 17. juna usvojila Predlog Rezolucije o Srebrenici, a ministar ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić je razrešen dužnosti, nakon čega je doveden u pitanje opstanak vladajuće koalicije.

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić razmenili su ozbiljne optužbe, iako je Krivokapić rekao da smatra da je Rezolucija o Srebrenici  bila nepotrebna.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво