KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Đorđe Teodorović novi trener rukometaša Radničkog

Nakon odlaska trenera Miloša Sretenovića, koji je prilično uspešno predvodio rukometaše Radničkog u protekloj takmičarskoj sezoni, rukovodstvo kragujevačkog kluba odlučilo je da za novog šefa struke imenuje Đorđa Teodorovića, dokazanog stručnjaka, koji je najveći deo trenerske karijere proveo u Norveškoj, jednoj od vodećih rukometnih sila u svetu.

Foto: SPD Radnički

Teodorović je nakon uspešne igračke karijere, tokom koje je nastupao za šabačku Metaloplastiku, Sirmijum iz Sremske Mitrovice, austrijski Veslauer i norveški Bekelagets, odlučio da se posveti trenerskom pozivu. Prvi posao imao je u svom bivšem klubu Bekelagetsu, a potom je šest sezona vodio žensku ekipu Opsala iz Osla, sa kojom je beležio veoma zapažene rezultate.

Usledio je kraći boravak u Španiji i Danskoj, a zatim i povratak u Srbiju, u svoj matični klub Metaloplastiku. Poslednji trenerski angažman pre dolaska u Kragujevac, Đorđe Teodorović imao je u niškom Železničaru 1949.

U pregovorima sa brojnim klubovima, Radnički je delovao daleko najtrezvenije. Ono što sam čuo od klupskog rukovodstva izgleda mi jako primamljivo i pruža mi ozbiljnu motivaciju za rad u jednom klubu koji je organizovan na izuzetno visokom nivou. Smatram da Radnički ima jednu veoma kvalitenu ekipu, a naš zadatak je da rukomet u ovom gradu podignemo na najviši mogući nivo i da postanemo prepoznatljiv brend u porodici klubova SPD Radnički – istakao je novi trener Radničkog.

Direktor kragujevačkog kluba Stavro Rašković nije krio zadovoljstvo angažovanjem proverenog stručnjaka sa zavidnim trenerskim CV-jem.

Mislim da će dolazak Đorđa Teodorovića doneti jednu novu energiju ekipi. Ono što posebno cenim i poštujem kod njega je rad sa mladim igračima, a činjenica da delimo identičnu viziju rukometa pruža nam dovoljno razloga da se nadamo još jednoj uspešnoj sezoni – poručio je Rašković.

Saradnja sa novim trenerom oročena je do kraja predstojeće sezone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!