Rikardo Gomeš tokom sezone 2018/19 (© Star sport)
Rikardo Gomeš tokom sezone 2018/19 (© Star sport)

Rikardo dao reč Partizanu: Ne ide mu se u Arabiju, hoće preko Humske opet u Evropu

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.06.21. | 17:35

Šarža pritiska Gomeša da prihvati unosniju ponudu od crno-belih, ali se 29-godišnjem špicu ne ostaje u arapskom svetu

Niko (još) javno nije izgovorio njegovo ime, ali je svima jasno: Rikardo Gomeš prvi je izbor sportskog sektora za novog napadača Partizana.

Sve aktinovsti čelnika crno-belih usmerene su ka tome da što pre završe transfer reprezentativca Zelenortskih Ostrva i šefu stručnog štaba Aleksandru Stanojeviću obezbede oslonac u ofanzivi kakav nije imao u prethodnom takmičarskom ciklusu zbog „klimavog“ Žana Kristofa Bajbeka.

Izabrane vesti

Pregovori sa Rikardom su završeni. Prema saznanjima Mozzart Sporta, 29-godišnji špic pristao je da se vrati u Humsku, ali time je okončan samo lakši deo posla. Pregovori sa Šaržom, klubom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, još traju i to je jedini detalj koji nedostaje da se, posle štopera Siniše Saničanina i veziste Danila Pantića, treće pojačanje pojavi u Humskoj ovog leta.

Glavni razlog što Šarža ne popušta jeste što, kako je rečeno našem portalu, ima bolju ponudu od Partizanove. I to iz Saudijske Arabije, jednog tamošnjeg prvoligaškog kluba, platežno moćnijeg u poređenju sa crno-belima. Emiraćani računaju da će ubediti Rikarda da se preseli u Arabiju, u nameri da izvuku novac koji su uložili u njegov potpis, a podsećamo da su leta 2019. dali 3.000.000 evra samo da dođe.

Kako se može čuti, dijalog čelnika Šarže i Rikarda Gomeša ne ide onako kako su zamislili njegovi poslodavci. Jer, Rikardo je dao reč da ga u ovom trenutku karijere zanima isključivo Partizan. Njegova procena je da sa 29 godina i dalje ima šta da ponudi evropskom fudbalu i da ono što je video u arapskom svetu nije njegov nivo. Povrh svega, Rikardo bi kod Aleksandra Stanojevića imao zagarantovanu minutažu, maltene sličnu onoj dok su crno-bele predvodili Zoran Mirković i Savo Milošević kad je odigrao 36 od 37 utakmica Supelige, postigao 20 golova, četiri dodao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a dva u Kupu Srbije.

Ne smemo da pogrešimo sa napadačem. Biće neko ko je proveren. Da nam bar jedan centarfor da sigurnost, da se ne kockamo“, na osnovu reči trenera Stanojevića skiciran je profil Rikarda kao novog-starog fudbalera Parnog valjka.

Kako je sam igrač rekao ljudima u Partizanu, smatra da učinak iz prethodnog mandata može da ponovi, da se preko Beograda preporuči nekom evorpskom klubu, jer mu se u arapski svet ne vraća. Zato je u toku igra živaca, ko će pre da popusti, da li Rikardo Gomeš ili Šarža. Iskustvo uči da u ovakvim situacijama igrač pre ili kasnije (a uvek) dobije šta želi (u enciklopediji Liveprula pogledati pod „Luis Suarez“ ili „Felipe Kutinjo“), uz napomenu da je nekadašnji član portugalskog Nasionala i Vitorije Gimaraiš leta 2019. tokom priprema na Pohorju bio toliko nezainteresovan za rad, maltene je štrajkovao, samo da bi ga Partizan pustio u klub s kojim se već dogovorio. Iako su crno-beli tad čekali bolju ponudu.

Pošto se u životu, a pogotovo sportu, sve okrene, tako i sad u Humskoj računaju da će Rikardo na isti način ostati imun na predloge Šarže da ode u Saudijsku Arabiju, iako ga tamo čeka bolji ugovor od onog u Beogradu. Prema nezvaničnim informacijama, trenutno zarađuje 1.400.000 evra, ali pošto se finansijski već obezbedio jasno je da bi eventualnim povratkom pristao na znatno manju platu. Razlog: želi da bude u evropskom izlogu.

Pregovori dugo traju. Igrači koje tražimo nisu slobodni, pod ugovorom su sa klubovima (u ovom slučaju, sa Šaržom, op. aui). Zato traje duže nego što smo očekivali. U naredna tri, četiri dana imaćemo dva nova stranca u Partizanu“, pozitivnom epilogu nada se i generalni direktor Partizana, Miloš Vazura.

PRINC IZ HAITIJA SAMO REZERVNA OPCIJA

Osim Rikarda Gomeša, Partizan je u poodmaklim pregovorima sa još jednim napadačem, ali drugačijih karakteristika nego reprezentativac Zelenortskih Ostrva.

U prvi mah se verovalo da je reč o Dukensu Nazonu, slobodnom agentu posle isteka ugovora sa belgijskim Sent Trudenom, međutim, iz Humske poručuju da Princ iz Haitija, kako je Nazon sam sebe nazvao, nije prva, već rezervna opcija.

Na čekanju, ako druga – atraktivnija – propadne. Ime tog drugog špica, sposobnog da dejstvuje i po krilu, u klubu čuvaju kao zmija noge.


tagovi

Rikardo GomešFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara