Građani Srbije mogu u Holandiju bez testa i karantina

Putnici iz Srbije će od 24. juna moći da uđu u Holandiju bez ikakvih ograničenja, javlja sajt Šengen viza info.
Građani Srbije mogu u Holandiju bez testa i karantina
Foto: Pixabay
To se odnosi i na putnike iz Albanije, Severne Makedonije, SAD, Libana i Tajvana.
 
Kako navodi ovaj sajt, to znači da putnici iz ovih šest zemalja, uključujući turiste, neće morati da pokažu test na korona virus niti potvrdu o vakcinaciji, a neće morati ni da idu u karantin.
 
Odluku je objavila Vlada Holandije, po preporuci Saveta EU da se ove države dodaju da listu epidemiološki bezbednih zemalja trećeg sveta, čijim građanima bi trebalo dozvoliti putovanja u EU.
 
Međutim, oni koji dolaze u Holandiju avionom moraće da popune izjavu o zdravstvenom stanju, koju neke avio-kompanije omogućavaju da se popuni u digitalnom formatu kada se putnik prijavi na let.
 
"Ako dolazite iz države gde je rizik od zaražavanja kovidom-19 nizak (bezbedne države), ne morate da pokažate negativan rezultat testa kada putujete u Holandiju. Takođe, ne morate da idete u samoizolaciju po dolasku u Holandiju", saopštila je vlada te zemlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet