NISU ONI KRIVI: Britanka koju je napao krokodil molila da ne ubijaju reptile: Oni su fascinantna stvorenja, živi dinosaurusi
Foto: Printscreen/Facebook, Printscreen YT/ITV News

spasila je sestra bliznakinja

NISU ONI KRIVI: Britanka koju je napao krokodil molila da ne ubijaju reptile: Oni su fascinantna stvorenja, živi dinosaurusi

Planeta -

Melisa Lori (28), čuvar zoološkog vrta koju je sestra bliznakinja Džordžija spasila iz čeljusti krokodila nedavno je puštena iz bolnice, a kako se navodi, branila je životinje nakon što je meksička vlada predložila odstrel.

Britanka koja je zamalo stradala u napadu krokodila, molila je vlasti da ostave gmizavce na miru.

"Nisu oni krivi", rekla je Melisa.

Džordžija i Melisa su bile u laguni u Puerto Eskondidu u Meksiku, kada se dogodio divljački napad.

Sestre su početkom ovog meseca išle na izlet u lagunu, gde su se krokodili gnezdili. Kada je krokodil zgrabio Melisu za nogu, Džordžija je uspela da se izbori sa životinjom dužine 10 metara i spase sestru sigurne smrti.

Melisa je zadobila ozbiljne povrede, uključujući probušena pluća, ali se oporavlja brže nego što se očekivalo.

Ona je puštena iz bolnice, piše San, i kaže da ne želi da nakon ovog incidenta životinje budu povređene.

"Zbog toga što se dogodio ovakav traumatičan događaj, ne priželjkujem da krokodili plate cenu. Oni su fascinantna stvorenja, "poslednji preživeli". Kao vrsta, stari su skoro 200 miliona godina. U suštini, oni su živi dinosaurusi", rekla je Melisa dodajući da je "izuzetno uznemirena i ljuta zbog predloga".

Šokantni napad dogodio se početkom ovog meseca kada su Melisa i Džordžija plivale u laguni u Meksiku, oko 16 kilometara od Puerto Eskondida. One su rezervisale obilazak sa vodičem za koga su kasnije saznale da nije bio registrovan i koji ih je odveo do mesta za kupanje koje nije bilo preporučljivo.

Dok je krokodil napadao Melisu, Džordžija je bila zabrinuta i za sopstvenu bezbednost, ali se herojski, golim rukama uhvatila u koštac sa životinjom.

Džordžija Lori, Bliznakinje, krokodil
foto: Printscreen YT/BBC News

Nakon što je Džordžija uspela da je spase od krokodila, njenoj sestri su konstatovane ozbiljne povrede i uvedena je u medicinski izazvanu komu. Imala je ozbiljne povrede pluća, rane na organima i tragove ugriza na telu koje se inficiralo.

Melisu su posetili roditelji koji paze na nju zajedno sa sestrom u Meksiku.

Očekuje se da će joj biti potrebno još nekoliko nedelja oporavka u Meksiku pre nego što bude dovoljno dobro da se ukrca na avion za Veliku Britaniju.

Kurir.rs/Mirror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track