Vesti

0

Vučić kritikovao poslanike koji nisu došli na sednicu

Autor: TKĐ

Izvor: Beta

Vučić kritikovao poslanike koji nisu došli na sednicu

Izvor: Beta/MILAN OBRADOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kritikovao je danaas četrdesetak poslanika koji danas nisu došli na sednicu o pregovorima s Kosovom na kojoj je on govorio.
 
Predsednik je istakao da mu je žao što "neki ljudi misle da ima važnijih poslova od ovih", da "neki nisu sposobni da sede u sali duže od par sati", i da su "neki od njegovih savetnika takodje otišli u vreme ručka".
 
"Tako je kad nekog naviknete da mu sve vi obezbedite, ali to nije tema danas", rekao je Vučić.
 
On je posle svog i govora nekoliko poslanika, istakao da danas namerno nije govorio o svojim političkim protivnicima, jer smatra da Skupština "nije baš najbolje mesto za to".
 
"Zamerate mi da sam bio nedovoljno oštar prema protivnicima, a ja sam pomenuo samo jednog jer je Kamberi pohvalno govorio o njemu, ali ne mislim da je ovo najbolje mesto za to, iako nemam straha i neću da im se dodovoravam", rekao je Vučić.
 
On je ocenio da je "najstrašnije kad nam drže predavanja oni u čije vreme proglašena nezavisnost Kosova, a ne možete da se setitie čak ni teksta njihovog saopštenja" o tome.
 
Vučić je sve koji se "busaju u grudi" da bi išli na Kosovo u borbu, pozvao da prvo posete tamošnje krajeve gde Srbi žive i vide kako im je.
 
Poslanici Skupštine Srbije su pružili podršku predsedniku Srbije i pohvalili njegov rad na dijalogu s Prištinom, a govorili su i o drugim temama.
 
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković - Palma, uz pohvale Vučiću za jačanje ugleda Srbije i za otvaranje fabrika, iskoristio je govor u Skupštini Srbije da napada predsednika opozicione Stranke slobode i pravde, Dragana Djilasa, i vodju Narodne stranke, Vuka Jeremića, za koje je rekao da "nanose štetu" Srbiji.
 
"Oni lažu da ovde nema demokratije i slobode, pa Evropski parlament daje negativne ocene Srbiji. Zato kasnimo da udjemo u Evropsku uniju (EU)", rekao je Marković.
 
Marković je rekao da se poglavalja u pregovorima sa EU ne zatvaraju zbog "izdajnika srpskog roda".
 
"Ako mrziš Vučića, nemoj da mrziš ceo srpski narod. Ne mora Vučića niko da voli, on to proverava kad izadje na izbore", rekao je Marković.
 
On je rekao i da je Srbija "najbezbednija država za čuvanje para" jer "miruje kurs evra".
 
"Što ste vi sakrili vaša pare, odnosno taj jedan koji je okružen ludacima, kriminalcima, lopovima, lažovima, siledžijama? Što si odneo pare negde drugde?", pitao je Marković.
 
Poslanik Saveza vojvodjanskih Madjara, Balint Pastor, rekao je da ta stranka podržava kompromis Srbije s Kosovom kao jedino rešenje, i da je zainteresovana da Srbi ostanu u svojim tamošnjim domovima.
 
Pastor je zatim govorio o pruzi koja se gradi izmedju Budimpešte i Beograda, rekavši da svaki napredak zavisi od toga kako će se okončati dijalog Beograda i Prištine.
 
Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije, Branimir Jovanović, istakao je da je neophodno suočavanje s istinom, ma kakva ona bila, i da je dobro da se danas čuju različita mišljenja.
 
"Retko gde na svetu se istorijski i etnički principi tako sukobljavaju kao na Kosmetu. Kada kažemo Kosovo, kod nas Srba ono izaziva osećaj da je to srž i izvor našeg nacionalnog identiteta, a kod Albanaca ono je sinonim za njihovu kuću", rekao je Jovanović i dodao da zato rešenje mora da bude "specifično".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR