Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.06.2021.

16:32

Rusi na stubu srama: Za šta milionski ugovori?

Ruski fudbaleri jedni su od najvećih iznenađenja na EURO.

Izvor: MS

Autor: MS

Rusi na stubu srama: Za šta milionski ugovori?
EPA-EFE/Kirill Kudryavtsev

Rusi su kao jedni od domaćina turnira završili na dnu B grupe sa tri boda, odnosno minimalne pobede nad Finskom i dva debakla od Belgije (3:0) i Danske (4:1).

Igrači se nalaze na stubu srama zbog očajne partije u meču odluke u Kopenhagenu, gde im je bio dovoljan bod za nokaut fazu, a Dancu su ih "samleli".

Najviše je na udaru vezista moskovskog Spartaka Roman Zobnin, čija je velika greška doprinela da Danska povede 2:0 posle lošeg pasa i "asistencije" za strelca Jusufa Poulsena.

Tamošnja javnost pita se kako je moguće da se takav kiks dogodi igraču koji u Spartaku dobija godišnju platu od 3,5 miliona evra.

Takođe, odmah je otvorena debata da li ostali fudbaleri zaslužuju tolike plate, među kojima prednjači kapiten Artjom Džuba sa četiri miliona evra u Zenitu iz Sankt Peterburga.

Ruski klubovi godinama mnogo ulažu, ali to se ne vidi u rezultatima reprezentacije, pa i klubova, osim "incidenta" kada je kao domaćin stigla do četvrtfinala poslednjeg Mundijala.

Na udaru je i selektor Stanislav Čerčesov sa platom od 2,5 miliona evra i ugovorom sveže potpisanim uoči turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve