Meteorolog otkrio kada nam stiže zahlađenje

Posle visokih temperatura i vrućina koje nas očekuju narednih dana, očekuje nas rashlađenje.

Izvor: B92

Utorak, 22.06.2021.

14:47

Meteorolog otkrio kada nam stiže zahlađenje
Ilustracija: Depositphotos/mrsiraphol

Kako prenose mediji, meteorolog Nedeljko Todorović naveo je da će u petak i subotu doći do osveženja i pada temperature.

Todorović je istakao da će do zahlađenja doći prvo u Vojvodini, gde su u pojedinim delovima mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. On je naveo da u petak sredinom dana i u popodnevnim časovima stiže osveženje u mesta u Vojvodini. Objasnio je da tu prvo može doći do lokalnih pljuskova i grmljavina, a u noći između petka i subote lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući i u ostalim delovima Srbije.

Ovaj meteorolog kazao je da je nemoguće da se unapred predvidi da li će biti i grada. Međutim, istakao je da je šteta od grada mnogo manja u odnosu na sušu

Todorović ipak dodaje da se u petak i subotu ne očekuju izražene nepogode, već uglavnom uobičajeni letnji pljuskovi sa grmljavinom. Ističe da će maksimalne vrednosti temperature u subotu i nedelju pasti za pet do osam stepeni, odnosno da će temperatura iznositi oko 30 stepeni. Najavio je da tada možemo opet da očekujemo porast temperature, ali da neće biti visoke koliko u četvrtak, kada se očekuje vrhunac.

U poslednjim danima juna, kaže on, temperatura će dostizati 35–36 stepena, a početkom jula bi trebalo da dođe do osveženja uz pljuskove i grmljavinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: