0
Fudbal

FOTO: Twitter

ODBIJEN ZAHTEV NEMAČKE: Zabranjeno promovisanje LGBT populacije na Alijanc Areni!

Objavljeno: 22.06.21 u 13:42

UEFA odbila zahtev gradonačelnika Minhena!

Reprezentacije Nemačke i Mađarske odmeriće snage u sredu, a uvertira za utakmicu bila je u režiji gradonačelnika MinhenaDitera Rajtera. Naime, on je tražio dozvolu od UEFA-e da Alijanc Arena u sredu zasija u bojama LGBT organizacije, odnosno u duginim bojama. Ovaj zahtev je UEFA odbila.

Razlog za ovakav zahtev je zakon koji je nedavno donet u Mađarskoj, po kojem je zabranjeno širenje materijala koji promoviše homoseksualizam mlađima od 18 godina.

‘UEFA je dobila zahtev da stadion u Minhenu bude osvetljen duginim bojama na utakmici između Nemačke i Mađarske. U pismu gradonačelnika obrazlaže se da je ovaj zahtev podnet zbog političke odluke koju je doneo Parlament Mađarske. UEFA razume da je namera da se pošalje poruka i podrži različitost i zbog toga predlaže da se ova akcija preduzme drugog datuma.

UEFA je politički i verski neutralna organizacija. S obzirom na politički kontekst ovog konkretnog zahteva, jer se poruka odnosi na odluku Parlamenta Mađarske, UEFA mora da ga odbije. Predloženo je da se stadion osvetli duginim bojama 28. juna ili nekog dana između 3. i 9. jula.’ – stoji u saopštenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter