Koje ubio Aleksadnru (17) iz Priboja i zašto joj je uzeo čarape: Krenula u prodavnicu, otac pronašao tijelo u podrumu

0
5224

Aleksandra Petrović (17) ubijena je 2002. godine u Priboju, a za ovo brutalno ubistvo i dalje niko nije odgovarao.

Njeno telo je pronašao otac, podrumu zgrade u kojoj je živela sa porodicom. Ležala je razbijene glave u lokvi krvi. Bez čarapa.

Tog kobnog 26. novembra 2002. godine, Aleksandra se kući vratila iz škole oko 19 časova. Ubrzo je izašla iz stana u Ulici Limska 16, u kom je živela sa roditeljima i bratom i otišla u obližnju prodavnicu. Pola sata kasnije, otac Petar je krenuo da je traži.

Krenula u prodavnicu

Na ulazu u podrum je primetio krv, a potom je ugledao telo ćerke u lokvi krvi koja se slivala sa zidova. Pozvao je policiju i hitnu pomoć, ali je za Aleksandru bilo kasno.

Obdukcijom je utvrđeno da je usmrćena sa 25 udaraca u glavu, tragova seksualnog zlostavljanja nije bilo.

Njena smrt je i dalje misterija. Ubica nije identifikovan, ni pronađen.

Policija je najpre tvrdila da je usmrćena drškom pištolja, a kriminalistički tehničar je u Limu našao cepanicu na kojoj su bile dve dlake, za koje je utvrdio da je njome ubijena. Te noći su desetine ljudi, koji nisu bili službena lica, ulazile u podrum, a policija je kasnije, umesto da obezbeđuje mesto zločina – spavala u kolima“, ispričao je Aleksandrin otac Petar posle zločina.

Ko je uzeo čarape

On i supruga Milanka ušli su u trag njenim čizmama koje joj je ubica skinuo da bi uzeo čarape, ali im je u policiji rečeno da „taj materijal nije adekvatno čuvan“.

Tri dana nakon što je nađeno Aleksandrino tijelo, francuska ambasada ponudila je usluge kriminalističke laboratorije u Lionu, u sedištu Interpola, s obzirom na to da su Petrovići imali francusko državljanstvo, ali naši nadležni su to odbili. Tek posle tri godine od ubistva MUP je pristao da pošalje ostatke njene odeće u Lion. Međutim, nisu je dobro čuvali i svi dokazi su bili uništeni.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.