Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Norveška 2: Olesund i Ranhajm nikako da krenu, Rekdal pokrenuo Ham Kam

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.06.21. | 13:05

Danas kompletno osmo kolo OBOS lige

Smena na čelu tabele u OBOS ligi, drugom rangu takmičenja u Norveškoj. Prošle sezone trećeligaš, Fredrikštad, poveo je trku, ali je prošle nedelje poražen na svom terenu od Ham Kama koji je preuzeo čelo tabele.

Tim iz Hamara jedini je bez poraza. Ekipu je prošle godine preporodio poznati norveški stručnjak Kjetil Andre Rekdal. Prošle godine je uspeo da obezbedi osptanak, a sada je Ham Kam istakao kandidaturu za ulazak u najviši rang, Elitseriju.

Izabrane vesti

20.00: (2,50) Ham Kam (3,20) Sogndal (2,70)

Radi se o nekadašnjem reprezentativcu Norveške i bivšem fudbaleru Borusije iz Menhengladbaha, Rena i Herte. Bio je trener Volerenge, Lirsa, Kajzerslauterna, Olesunda i Starta, a od prošlog leta je u Ham Kamu.

"Rekdal je veoma je cenjen u Norveškoj. Prošle godine Ham Kam je loše počeo, gubio je na startu utakmice u poslednjim minutima, ali je u drugom delu sezone bio jedna od najboljih timova, uspeo je da se spasi ispadanja. Otišlo je nekoliko bitnih igrača iz prošle sezone. Napadač Markus Pedersen je otišao u Ankaraspor. Trener Rekdal je temperamentan, sada nema publike, ali ovaj klub je poznat u Norveškoj da ima 'vruć' teren", rekao je srpski stručnjak Vlada Filipović u najavi druge lige Norveške prošlog meseca.

18.00: (1,97) Ranhajm (3,40) Raufos (3,50)

Rival lideru danas (20.00) je Sogndal koji je u naletu. Posle lošeg starta sezone osvojio je sedam bodova u prethodna tri kola i najavio da bi on mogao da se bori za vrh u veoma izjednačenom šampionatu u drugoj ligi ove skandinavske države.

18.00: (1,40) Olesund (4,40) Stjordals Blink (7,00)

Od Olesunda i Ranhajma se očekivalo da budu u vrhu, da se bore za Elitseriju, ali loš početak ova dva tima koji su u prethodnim godinama igrali najvši rang. Ranhajm je dugo važio za filijalu Rozenborga. I dalje norveški gigant daje fudbalere komšijama. Nekadašnji član najbolje lige Norveške ove sezone ne igra na svom stadionu već u obližnjem Trondahjmu, na Ekstra areni.

Olesund je prošle sezone ispao iz Elitserije. Klub koji je imao velike ambicije bio je ubedljivo poslednji. Želi se povratak u najbolje društvo, ali loš start sezone sa novim trenerom, nekadašnjim strategom Brana Larsom Arneom Nilsenom. U Olesund danas (18.00) stiže fenjeraš Stjordals Blink koji ima samo tri boda, odnosno četiri vezana poraza.

Pogledajte podkast Euroforija u kojoj je gost bio fudbalski menadžer Darko Ristić...


tagovi

Norveška 2NorveškaFredrikštadStartOlesund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara