Izvor: B92

Holandija se otvara za posetioce iz SAD, Albanije, Libana, Severne Makedonije, Srbije i Tajvana 24. juna 2021. godine.

Holandija je imala jedno od najstrožih ograničenja za putovanja u zemlju za njene građane i stanovnike. Zemlja se, međutim, brzo otvara za putovanja.

Zemlja će biti otvorena za putnike iz određenih država 24. juna 2021. godine, za sve one koji su na listi "sigurnih zemalja", tj. onih gde je rizik od obolevanja od kovida nizak, među kojima je i Srbija. Zemlje koje nisu na spisku sigurnih zemalja smatraju se područjima visokog rizika.

Za ulazak nije potreban PCR, niti drugi testovi, kao ni obavezna mera karantina.


Sigurne zemlje van EU / šengenskog prostora:

Albanija (od 24. juna nadalje)
Australija
Kina (kontinentalna Kina, Hongkong, Makao, samo ako Kina ukine ograničenja ulaska evropskim putnicima).
Izrael
Japan
Liban (od 24. juna nadalje)
Novi Zeland
Severna Makedonija (od 24. juna nadalje)
Ruanda
San Marino
Srbija (od 24. juna nadalje)
Singapur
Južna Koreja
Tajvan (od 24. juna nadalje)
Tajland
Sjedinjene Države (od 24. juna nadalje)
Vatikan

Šta se sve menja?

Foto: Privatna arhiva B92

Fizičko odstojanje će biti ublaženo u Holandiji, čime će građanima biti dozvoljeno da skinu maske u brojnim situacijama, a biće dozvoljen skup i većih grupa, javio je holandski RTL, pozivajući se na vladine izvore.

Od 26. juna maske neće biti neophodne ukoliko između ljudi ima razdaljine od 1,5 metara, ali će maske biti obavezne u javnom prevozu i na aerodromima.

Kafićima i restoranima će biti dozvoljeno da prime do 100 mušterija odjednom, dok će u kućama moći da se nađe do osam gostiju, a trenutno može da ih bude četvoro.

Za ulazak u Crnu Goru jedna novina: "Ta odluka usporava odlazak na more"

Broj obolelih od koronavirusa je prethodnih nedelja pao na najniži nivo u poslednjih devet meseci, pošto je vakcinaciona kampanja počela da daje rezultate.

Vlada je ranije ovog meseca dozvolila kafićima i restoranima da se otvore.

Do petka je dato 13 miliona doza u zemlji od 17,5 miliona, a vlada očekuje da će do polovine jula bar jedna odrasla osoba primiti minimum jednu dozu.

Od početka pandemije, u Holandiji je zabeleženo blizu 1,7 miliona infekcija kovidom 19, a preminulo je više od 27.000 osoba.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.