Slavlje Antonija Rukavine i Marina Tomasova (©Reuters)
Slavlje Antonija Rukavine i Marina Tomasova (©Reuters)

Astana opet gazi u Kazahstanu, Tomasov raspucan

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.06.21. | 12:01

Ekipa Antonija Rukavine želi opet da povrati primat u šampionatu. Posle 16 kola nema poraz, pobegla najbližim pratiocima Tobolu i Kairatu

Posle loše prošle sezone, tek trećeg mesta i gubitka trona, Astana se ove godine stabilozovala i hita ka tituli u Kazahstanu. Branilac krune Kairat, potencijalni rival Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona, zaostaje već osam bodova, dok je najbliži rival lideru Tobol.

Tim Antonija Rukavine nema poraz posle 16 kola (11 pobeda i pet pobeda). Nekadašnji srpski reprezentativac nije igrao prošle nedelje protiv Itarau u gostima (0:2) zbog kartona, ali se veteran vraća u tim danas (15.00) u Nur Sultanu protiv Ordabasija u 17. kolu.

Izabrane vesti

Najbolji strelac lidera šampionata Kazahstana je iskusni hrvatski internacionalac Marin Tomasov. On je ove sezone postigao 11 golova na 15 utakmica. Bio je jedini strelac svog tima u prethodne dve utakmice protiv Atiraua (2:0) i Tobola (1:1).

15.00: (1,55) Astana (3,60) Ordabasi (6,25)

Ordabasi je godinama u vrhu, ali ove sezone je tek na sedmoj poziciji, ali i dalje u igri za mesto u Evropi. Kapiten tima je srpski defanzivac Aleksandar Simčević kome je ovo osma sezona u Kazahstanu, a šesta u timu iz Šimkenta. U prvom delu šampionata, Astana je pobedila u gostima Ordabasi sa 4:1, a dva gola je delo Abata Ajmbetova. Na poslednje četiri utakmice ovih timova, Astana je dva puta slavila, a dva meča su završena bez pobednika.

Astana ove sezone na svom terenu ima pet trijumfa i dva remija. Primila je samo pet golova na svom terenu, a jedino je Tobol primio manje kod kuće (samo tri). Posle pet vezanih pobeda, tim iz prestonice Kazahstana ima dva uzastopna remija na svom terenu protiv najvećih rivala, Tobola i Kairata. Na obe utakmcie rezultat je bio 1:1.

15.00: (2,15) Aktobe (3,10) Kizilžar (3,40)

Aktobe je bio u velkoj krizi, tri vezana poraza je imao, ali je sada u naletu, vezao je dva trijumfa, a danas (15.00) dočekuje Kizližara koji ima dva boda više. U prvom delu sezone, Aktobe je u gostima pobedio današnjeg rivala sa 2:1.

Pogledajte podkast Euroforija u kojoj je gost bio fudbalski menadžer Darko Ristić...


tagovi

KazahstanKazahstan 1Astana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara