Osamnaest godina rada Savetovališta za mlade u Zrenjaninu 1Foto: M.P.

Savetovalište za mlade koje funkcioniše u okviru Doma zdravlja „dr Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu obeležava osamnaest godina rada.

Iz Savetovališta navode da je akcenat stavljen na reproduktivno zdravlje mladih jer je u nizu sprovedenih istraživanja uočeno da je ovaj aspekt zdravlja adolescenata izuzetno ugrožen i ukazuju na nedovoljno znanje mladih o mogućim posledicama rizičnog polnog ponašanja.

Mladima na raspolaganju stoji tim koji čine pedijatri, ginekolozi, psiholozi, viša strukovna medicinska sestra i medicinske sestre.

Rad se obavlja ne samo u prostorijama Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ već i na terenu u saradnji sa školama, Crvenim krstom, nevladinim organizacijama i udruženjima, a za dolazak u Savetovalište za mlade nije potreban uput, usluge su besplatne i garantovana je tajnost razgovora.

Savetovalište je osnovano 2003. godine na inicijativu Republičkog centra za planiranje porodice i UNICEF, a u njemu se obavlja grupni zdravstveno – vaspitni rad putem kreativnih radionica kao i individualni, gde je uključeno i lečenje po potrebi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari