Član bivše stranke SPAS u Opštinskom veću Ćuprije 1Ilustracija Foto: Wikipedia/Petar Milošević

Za novog člana Opštinskog veća Ćuprije izabran je Zoran Đurđević iz nekadašnje stranke SPAS koja je sada deo Srpske napredne stranke.

Tako je Ćuprija prva lokalna samouprava u Srbiji koja je u izvršnu vlast imenovala kadar bivše stranke SPAS Aleksandra Šapića, koja je nedavno postala sastavni deo Srpske napredne stranke, rekao je predsednik Opštinskog odbora SNS u Ćupriji i predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Na predlog predsednika Opštinskog odbora SNS Ninoslava Erića odbornici Skupštine opštine Ćuprija su, tajnim glasanjem, za novog člana Opštinskog veća izabrali Zorana Đurđevića, diplomiranog ekonomistu iz Ćuprije. Kako je navedeno u obrazloženju, dosadašnji član Opštinskog veća Dejan Brkić podneo je ostavku na članstvo u Opštinskom veću iz ličnih razloga.

Na sednici je predsednik Skupštine Ninoslav Erić rekao da je opštinski budžet od početka godine uvećan za 400 miliona dinara republičkih sredstava, namenjenih opremanju Industrijske zone „Dobričevo“ gde je u toku izgradnja nemačke fabrike „SMP Automotiv“.

U ataru sela Supska biće izbušena tri bunara iz kojih će se vodom snabdevati fabrika „SMP Automotiv“ i gradska vodovodna mreža.

Erić je naglasio da je to rezultat dobre saradnje opštinskog rukovodstva sa predsednikom republike i Vladom Srbije i da su potencijali opštine Ćuprija i dobar dosadašnji rad visoko cenjeni u republičkom vrhu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari