Читај ми!

Povratak radnika u "Slobodu" se očekuje za 15 dana, zaposleni u opasnim pogonima čekaće još duže

Radnici kompanije "Sloboda", koji trenutno ne rade zbog incidenata koji su se dogodili u prethodnom periodu, neće početi sa radom dok se ne budu stvorili bezbednosni uslovi i dok se ne budu sanirali oštećeni objekti, izjavio je Draško Milovanković iz Samostalnog sindikata kompanije.

U izjavi za Jutarnji program, Draško Milovanković kaže da prema očekivanjima sindikata, radnici u neopasnim pogonima u najboljem slučaju mogu da počnu sa radom za oko 15 dana.

Prema njegovim rečima, što se tiče radnika u opasnim pogonima, pirotehnici, oni će sačekati duži vremenski period.

"Kada se steknu uslovi, kod njih oni će biti parcijalno pozivani u objekte u kojima se budu stekli uslovi da mogu bezbedno da rade", ističe Milovanković.

Dodaje da će u narednom periodu sindikat sa poslodavcem dogovoriti kako i na koji način će da nadoknade radnicima ovaj period dok su kod kuće.

"Siguran sam da ishod mora biti povoljan za sve zaposlene", naglašava Draško Milovanković.

Prema njegovim rečima, svi zajedno moramo da damo doprinos da se nivo bezbednosti radnika i građana koji žive u okolini kompanije "Sloboda" podigne na još veći nivo.

"Da bi se to ostvarilo potrebno je da se uključe državni organi i eksperti iz ministarstava policije i odbrane koji će da daju sugestije i da nas upute da bi se taj nivo bezbednosti ostvario", poručuje Draško Milovanković iz Samostalnog sindikata kompanije "Sloboda".

Dva helikoptera Vojske Srbije juče su vodom preventivno polivali mesto gde je u nedelju izbio požar u krugu fabrike "Sloboda".

Eksplozija u magacinu gotovih proizvoda fabrike "Sloboda" se dogodila 4. juna ove godine.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво