Isla i Suarez (©Reuters)
Isla i Suarez (©Reuters)

Vargas pocepao Muslerinu mrežu, Suarez doneo Urugvaju prvi bod na Kopa Amerika (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.06.21. | 00:51

Podela bodova na ravne časti - 1:1

Na pragu je prolaska Čile u narednu fazu Kopa Amerike, ali slađi bod uzeli su Urusi. Ne samo iz razloga što su se vratili iz minusa i prekinuli golgeterski post od četiri utakmice, već što je Martin Lasarte morao da zameni četiri bitna igrača zbog povreda. Nadvili su se sivi oblaci nad Čileom, sada je na potezu lekarski tim. A, meč sa Urugvajem, pa on je pao u drugi plan.

Izvesno je bilo da će Čile izaći iz grupe posle osvojena četiri boda iz dva kola i rado bi Čileanci žrtvovali bod protiv Urugvaja za bolji zdravstveni bilten posle utakmice trećeg kola. Arturo Vidal, Giljermo Muripan, Erik Pulgar i Eduardo Vargas su se požalili na povrede, a odsustvo Eduarda Vargasa iz daljeg toka takmičenja posebno bi se osetilo. Takođe, Aleksis Sančez zbog povrede nije nastupio večeras.

Izabrane vesti

Koliko je Vargas važan za igru Čileanaca videlo se u prvom poluvremenu. Stušio se Eduardo Vargas ka golu Urusa, raspalio iskosa sa desne strane i pocepao Muslerinu mrežu. Projektil Vargasa bio je neuhvatljiv. Postigao je napadač Čilea 14. gol na Kopa Amerika i sada je na deobi petog mesta najboljih strelaca u ovom takmičenju.


Dva dijametralno suprotna poluvremena odigrali su Urugvajci. Posle svega imaju za čime da žale. Čile je u prvom delu igre poveo iz jedinog šuta u okvir gola, povezao je 10. meč na kojem je makar jednom zatresao mrežu rivala, ali je u nastavku bio bezopasan sa izuzetkom velike prilike koju je propustio debitant Arijagada

Klaudio Bravo je u nekoliko navrata stvaljen na velike muke, a na startu meča je refleksno skinuo šut Edinsona Kavanija. Digao je linijski sudija zastavicu u toj situaciji, ali to ne umanjuje bravoruznu intervenciju golmana Betisa. 

Pogodio je Oskar Tabarez sa izmenama. Ulazak Fakunda Toresa i Nandeza ispostavio se kao pun pogodak. Okrenuli su vodu na vodenicu Urugvaja i razdrmali ceo tim. Upravo je Fakundo Tores izveo korner iz koga je pao gol. Matijas Vesino je prebacio loptu glavom na drugu stativu, a Luis Suarez pokazao po ko zna koji put da je majstor u petercu. Iako je pogodak pripisan Arturu Vidalu, napadač Atletika je odradio kompletan posao.


Može Urugvaj da bude zadovoljan zbog osvajanja prvog boda na 47. izdanju Kopa Amerika, ali će sigurno žaliti za propuštenim prilikama. Naročito Edinson Kavani, koji je u 85. minutu mogao da donese tri boda. Matador je nadskočio Sijeraltu, ali je njegov udarac glavom završio pored stative.

KOPA AMERIKA - 3. KOLO

GRUPA A

Ponedeljak

Urugvaj - Čile 1:1 (0:1)

/Vargas 26 - Vidal 66ag/

Utorak

02.00: (1,55) Argentina (3,90) Paragvaj (6,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa AmerikaKopa Amerika 2021reprezentacija Urugvajareprezentacija Čilea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara