Foto: Reuters
Foto: Reuters

Urugvaj traži prekid golgeterskog posta protiv Lasatreovog neporaženog Čilea

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.06.21. | 21:34

Selekcija Oskara Tabareza već 378 minuta bez postignutog gola

Napadački tandem jedan od najboljih na svetu (Edinson Kavani – Luis Suarez), respektabilna i podrška (Maksi Gomez, Darvin Nunjez), golgeterski učinak na poslednje četiri utakmice – nula golova. Urugvaj se muči sa efikasnošću, na poslednjih 378 minuta nije tresla mrežu rivala, pa će golgetersku sušu pokušati da prekine u meču drugog kola grupne faze Kopa Amerike protiv Čilea (23.00).

U prvom, protiv Argentine, bili su potpuno bezopasni. Da Nebeskoplavi imaju problem sa efikasnošću govori i podatak baš sa premijere kontinentalnog takmičenja, kada ka okviru gola Gaučosa nisu uputili nijedan udarac.

Izabrane vesti

"Naše takmičenje počinje u naretne tri utakmice, gde težimo da se kvalifikujemo u narednu fazu. Moramo da uradimo ono što je neophodno da bismo otišli dalje", rekao je selektor Urugvaja Oskar Tabarez.

23.00: (2,00) Urugvaj (3,30) Čile (4,00)

I dok se Urugvaj muči da pronađe put do protivničke mreže, Čile deli lidersku poziciju sa Argentinom, nakon što je u dva kola remizirao sa Gaučosima i savladao Boliviju minimalnim rezultatom. Mogla je La Roha i do ubedljivijeg slavlja, ali svakako može da bude zadovoljna formom pod novim trenerom Martinom Lasarteom. Otkako ga je preuzeo urugvajski stručnjak, Čile je neporažen na poslednjih pet utakmica. Ali, čini se da disciplina nije na najvišem nivou. Naime, nekoliko igrača prekršilo je kovid protokole, time što je u hotel u kojem je smeštena reprezentacije dovelo frizera, što je bila glavna tema na konferenciji uoči meča.

“To je ozbiljna greška koja je mogla da se reši na drugi način, ali nije. Za tako nešto morate da platite cenu i mi ćemo je platiti. Na kraju postoji bitan deo toga, a to je učenje. Živimo u komplikovanom vremenu, pa se nadam da ćemo odatle izvući pouke. Da li će to uticati na igru ekipe na terenu? Sve utiče, ali ne znam da li će biti pozitivno ili negativno”, rekao je Lasarte.

Prema navodima južnoameričkih medija, prva zvezda Čilea Aleksis Sančez i dalje ima problema sa mišićem, te promena u timu ne bi trebalo da bude. S druge strane, u Urugvaju bi se očekuju “tumbanja” u veznom redu, gde će umesto Rodriga Bentankura zaigrati Matijas Vesino.

Ono što ide u prilog Urugvaju jesu međusobni susreti. Od dosadašnjih 81 dobio je 47, 16 puta bilo je nerešeno, dok je Čileu pripalo svega 18. Fokusiramo se isključivo na Kopa Ameriku, Nebeskoplavi su takođe u prednosti – od 12 međusobnih utakmica u prethodnih 15 godina dobili su pet i izgubili tri.

KOPA AMERIKA - 3. KOLO

GRUPA A

Ponedeljak

23.00: (2,00) Urugvaj (3,30) Čile (4,00)

Utorak

02.00: (1,55) Argentina (3,90) Paragvaj (6,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa Amerika 2021reprezentacija Čileareprezentacija Urugvaja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara