KONJI PONOVO JURE! Bomba iz Sombora - Nikola Jokić se sprema da pobedi TONIJA PARKERA, ALEKSA FERGUSONA, ANTOANA GRIZMANA....
Foto: Nemanja Nikolić

kONJIČKI SPORT

KONJI PONOVO JURE! Bomba iz Sombora - Nikola Jokić se sprema da pobedi TONIJA PARKERA, ALEKSA FERGUSONA, ANTOANA GRIZMANA....

Ostali sportovi -

Najbolji srpski košarkaš planira da se još ozbiljnije posveti konjičkom sport, a posle dominacije u Srbiji, ima istu želju i za Evropu

Pobeda u Somboru, pobeda u Pančevu... Konji u vlasništvu Nikole Jokića beleže sjajne rezultate na domaćim hipodromima! Uz domaće konje, NBA as ima i jednog "internacionalca", koji se takmiči na najvećim hipodromima u Italiji. S puno uspeha! A planovi su da se nastavi sa širenjem ergele za životinje koje Jokić obožava.

Nemojte da se iznenadite ako uskoro vidimo nekog Jokićevog konja na nekom od najvećih svetskih hipodroma. Sve ide u tom smeru. Trenutno su dva najveća takmičenja u konjičkom svetu Lonšan u Parizu i Elitlopet u Stokholmu, ali ovo što radi Jokić navodi na zaključak da je samo pitanje momenta kad ćemo i na nekom velikom svetskom hipodromu videti konje iz ergele srpskog asa.

Nikola Jokić
foto: Nemanja Nikolić

Jedan Nikolin ljubimac je već na elitnoj sceni u Italiji. Tamo ga je pazario za čak 50.000 evra. Reč je o Brenu Laumaru (potomak čuvenog pastuva Varene), starom četiri godine, koji je zaradio već 35.000 evra. Skor mu je sjajan - osam pobeda i sedam plasmana u 18 startova. Nedavno je Antoan Grizman kupio konja za 60.000 evra, u istom svetu je i Toni Parker, čiji konji beleže fantastične rezultate na francuskim hipodromima. Tomas Miler ima u ergeli konja koji je bio svetski prvak.

O ljubimcima Aleksa Fergusona i da ne pričamo koliko su uspešni. E, uskoro tim sportskim velikanima stiže konkurencija. Nikola je zakucao na velika vrata hipodromske scene.

Nikolin prioritet: Obnova hipodroma u Somboru!

Srpski as želi da u svom Somboru ima hipodrom koji će biti na svetskom nivou. U te svrhe spreman je da uloži novac i da to ostavi budućim generacijama.

Jokićeva velika želja je da se po završetku karijere ozbiljno bavi konjičkim sportom.

Evo zašto neće da kupi najbolje konje na svetu

Nikola Jokić je jedan od najplaćenijih sportista sveta, pa je logično da može u svoju ergelu da dovede najbolje konje na planeti. Pošto sve s konjima radi iz ljubavi, logično, Nikola se neće odlučiti na taj korak.

Njegova želja je da konje razvija, bude uz njih, pruži im ljubav i sve neophodne uslove... Gotov proizvod ga ne zanima.

Kurir sport / M. Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track