Malen, Depaj i Vajnaldum (Reuters)
Malen, Depaj i Vajnaldum (Reuters)

Supersonični Holanđani prešli na 4-3-3 i pregazili Makedonce koji će žaliti za milimetrima i Pandevom

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.06.21. | 20:04

Donjel Malen odigrao sjajan meč, Vajnaldum dvostruki strelac

Juče Italija, danas Holandija. Narandžasti su kao domaćin protutnjali kroz Grupu C na EP sa maksimalnih devet bodova i kao prvoplasirani idu u osminu finala gde ih u Budimpešti verovatno čeka teži rival od ova tri iz grupe. Tamo idu na jednog od četiri najbolja trećeplasirana.

Holanđani su se od domaće publike u Amsterdamu oprostili ubedljivom pobedom od 3:0 nad otpisanom Makedonijom koja na kraju nije došla do istorijskog boda na velikim takmičenjima ali je kao debitant ostavila dobar utisak i možda zaslužila više od nula bodova i poslednjeg mesta u grupi.

Izabrane vesti

Iako je meč za Lale bio rezultatski nevažan, selektor Frank de Bur nije mnogo menjao. Odmorio je De Rona kojem je pretila suspenzija zbog žutog kartona i startnog napadača Veghorsta. Priliku u startnih 11 su dobili maldi vezista Gravenberh i sjajni napadač Malen. U nastavku su šansu dobili i rezervisti poput Timbera, Berhujsa, Promesa i debitanta Gakpoa.

A Makedonci su bili baš rešeni da istorijski EURO napuste uzdignute glave i da protiv velikog favorita urade nešto više. Možda bi i uradili da su bili miljenici sreće i da su milimetri bili na njihovoj strani u nekim šansama.

Kao npr. na početku meča kada im je poništen gol Tričkovskog zbog milimetarskog ofsajda. Ili u 22. minutu kada je Trajkovski šutem sa 18 metara pogodio stativu posle sjajnog dodavanja majstora Pandeva.

Kazna je stigla dva minuta kasnije. Strelac je bio Depaj koji je pre toga već dva puta zapretio Makedoncima. Krunisao je golom fenomenalan kontranapad i asistenciju Malena.

Imao je posle toga Damfris sjajan šut za 2:0 posle još jednog dodavanja Malena, a Depaj nije uspeo iz popravnog.

Promenili su Holanđani formaciju na 4-3-3 u drugom poluvremenu i dotukli Makedonce. Vajnaldum je duplirao vođstvo posle još jedne sjajne akcije Berhujsa i Depaja. Nije prošlo ni sat vremena igre, a Holandija je imala 3:0. Još jedna prelepa akcija raspoloženog Malena i promašaj Depaja koji je iz odbitka ispravio Vajnaldum. Umalo da Vajnaldum posle toga upiše i het-trik...

Goran Pandev je posle toga izašao i dobio gromoglasne aplauze Amsterdam Arene i nekadašnjeg saigrača Veslija Snajdera u poslednjem meču u reprezentativnoj karijeri. Imali su Makedonci posle toga još jedan poništen gol zbog ofsajda i to je bilo to...

Holanđani su pokazali da mogu da budu ubitačni kada se prebace u 4-3-3 sistem, a Donjel Malen da je ozbiljno napadačko oružje koje će De Bura staviti na slatke muke.

Makedonija - Holandija 0:3

/Depaj 24, Vajnaldum 51, 58/

Stadion: Johan Krojf arena (Amsterdam). Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija)

MAKEDONIJA (4-2-3-1): Dimitrievski - Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski – Ademi (od 78. Nikolov), Bardi (od 78. Stojanovski) – Tričkovski (od 56. Čurlinov), Elmas, Trajkovski (od 68. Hasani) – Pandev (od 68. Kostadinov)

HOLANDIJA (5-3-2): Stekelenburg – Damfris (od 46. Berhujs), De Fraj (od 46. Timber), De Liht, Blin, Van Anholt - Vajnaldum, De Jong (od 78. Gakpo), Gravenberh – Malen (od 66. Promes), Depaj (od 66. Veghorst)

GRUPA C:

Makedonija - Holandija 0:3 (0:1)

/Depaj 24, Vajnaldum 51, 58/

Ukrajina - Austrija 0:1 (0:1)


/Baumgartner 21/


tagovi

reprezentacija Holandijereprezentacija MakedonijeDonjel MalenMemfis DepajŽoržinjo VajnaldumGoran PandevEURO 2020EURO 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara