Vučić sa delom opozicije na sastanku Radne grupe za međupartijski dijalog o Kosovu 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Sastanak Radne grupe za međupartijski dijalog, bez prisustva stranaca, kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić kako bi predstavnike stranaka vanparlamentarne opozicije obavestio o toku dijaloga sa Prištinom pod okriljem Evropske unije, završen je posle dva i po sata.

Vučić je napustio zgradu parlamenta oko 18.30 i nije se obratio novinarima.

Sastanku, kojim predsedava predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, prisustvovali su zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Na sastanku je bila i Milica Đurđević Stamenković ispred Zavetnika, kao i predsednik opštine Čajetina i lider Zdrave Srbije Milan Stamatović.

Ispred Srpske napredne stranke sastanku su prisustvovali Dejan Đurđević i Aleksandar Martinović.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je sastanak bio jedinstven i prvi ovakve vrste u proteklih nekoliko godina, imajući u vidu da su predsednik Republike Aleksandar Vučić i predstavnici vanpralmentranih stranaka govorili o potrebi da o državnim i nacionalnim pitanjima komuniciraju vlast i opozicija.

Srbija je jaka onoliko koliko je jedinstvena, a ovde je pokazano jedinstvo oko pitanja Kosova i Metohije, rekao je Dačić i najavio za sutra sednicu parlamenta sa tom temom.

Predsednik Republike će podneti izveštaj, a poslanici će se na kraju izjasniti o izveštaju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, dodao je Dačić.

Pozdravili smo ovakvu vrstu političkog delovanja. Predstavnici stranka su sa pažnjom saslušali šta je Vučić izneo kao dileme i probleme o aktuelnom toku dijalga, pritiske koje smo imali i možda ćemo imati, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je Vučić predstavnike stranaka upoznao sa izveštajem koji će podneti sutra u parlamentu, a stranke su istakle potrebu da se ulože svi politčki napori da se zaštiti i odbrane državni i nacionalni interesi.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je novinarima u parlamentu da su imali ozbiljan i konstruktivan dijalog sa predstavnicima vlasti i Vučićem.

Dobili smo mnogo važnih i korisnih informacija i imali smo mogućnost da iznesemo svoje stavove, nadamo se da će ih vlast imati u vidu u narednom periodu, rekao je Obradović.

Mi jesmo žestoka opozicija vlasti, ali nismo državi Srbiji, posebno ne kada brani Kosovo i Metohiju u svom sastavu. Suprostavićemo se svakoj vlasti, pa i ovoj ako krene putem priznanja lažne dražave Kosovo, naglasio je Obradović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prisustvovao sastanku Radne grupe za međupartijski dijalog, bez prisustva stranaca, ali da bi predstavnike stranaka vanparlamentarne opozicije obavestio o toku dijaloga sa Prištinom, pod okriljem Evropske unije.

Na sastanku su, kojim predsedava predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, učestvovali zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović, lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović i predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Na sastanku su bili i Milica Đurđević Stamenković ispred Zavetnika, kao i predsednik opštine Čajetina i lider Zdrave Srbije Milan Stamatović.

Ispred Srpske napredne stranke na sastanku su bili Dejan Đurđević i Aleksandar Martinović.

Ovo je bio sedmi sastanak Radne grupe za dijalog o izbornim uslovima, a drugi kojem je prisustvovao Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari