Rafael van der Vart (AFP)
Rafael van der Vart (AFP)

Van der Vart oštro po Špancima: Dodaju se bez cilja, ne znaju da upute konkretan pas

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.06.21. | 17:27

Furija se nije proslavila u prve dve runde

Samo dva osvojena boda i jedan gol posle 180 minuta fudbala. Premalo od Španije, selekcije koja je u poslednjih 12 godina podigla dva pehara namenjena prvaku Evrope i jednom postala planetarni šampion. Pritom, pobede su izostale protiv Švedske i Poljske, reprezentacija koje su daleko od svetskih fudbalskih velesila.

Kritike su sve glasnije iz dana u dan, a priključio im se nekadašnji reeprezentativac Holandije i fudbaler Real Madrida i Betisa, Rafael van der Vart. "Jedino Španci rade jeste da prebacuju loptu sa jedne strane na drugu", rekao je Holanđanin i nije se tu zaustavio: "Španija nema igrača koji ume da pošalje konkretan pas za gol."

Izabrane vesti

Možda je nekadašnji ofanzivni vezista pomalo i preoštar budući da su Španci platili ceh u dobroj meri zbog nepreciznosti napadača, prvenstveno Alvara Morate. Protiv Šveđana i Poljaka su kombinovano uputili 28 udaraca ka golu, od toga deset u okvir (po pet na oba meča).

Činjenica, Španci morati da odigraju na znatno višem nivou protiv Slovaka u poslednjem kolu kako bi izbegli sramotnu eliminaciju već u grupnoj fazi. Holandija i Španija bi potencijalno mogle da se sastanu u osmini finala, jer su Lale već overile prolaz sa prve pozicije i jedan od mogućih rivala joj je trećeplasirani iz grupe E u kojoj se nalazi Furija.


tagovi

EURO 2020Rafael Van der VartFudbalska reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara