Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vikingur je neporažen, ali mu sa KR baš i ne ide

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.06.21. | 14:55

Drugoplasirani tim islandske lige dočekuje gradskog rivala, kojeg nije dobio na poslednjih osam međusobnih susreta (21.15)

Otkako se 2012. godine vratio u elitni rang, Vikingur nije bio bliži osvajanju titule. Posle osam prvenstvenih utakmica je bez poraza, sa 18 bodova, pet manje od branioca titule Valura. Ali, sa dve utakmice manje od šampiona, pa bi u poslednjem meču devetog kola pobedom protiv KR-a, u jednom od brojnih derbija Rejkjavika, mogao dodatno da se primakne Valuru (21.15).

Malo ko je očekivao ovakvo uzdizanje Vikingura. Petostruki prvak Islanda prethodnu sezonu je završio na desetoj poziciji, sa samo tri pobede. U aktuelnoj, posle osam rundi, već ima dva trijumfa više i pride drugu najčvršću odbranu prvenstva sa svega šest primljenih golova.

Izabrane vesti

21.15: (2,65) Vikingur (3,05) KR (2,65)

KR je s druge strane slabo startovao, upisavši samo jednu pobedu u uvodna četiri kola, ali se potom konsolidovao, osvojio deset od maksimalnih 12 bodova iz prethodna četiri duela i tako se popeo u gornji deo tabele.

U slučaju pobede gost bi čak mogao da se približi večerašnjem rivalu na samo bod zaostatka. Tradicija mu ide u prilog, nije izgubio nijedan od prethodnih osam duela sa Vikingurom, šest je dobio, dok su preostala dva završena bez pobednika. Samo, Vikingur, kao što smo već istakli, odavno nije bio ambiciozan kao ove sezone.

ISLAND 1 - 9. KOLO

Ponedeljak

21.15: (2,65) Vikingur (3,05) KR (2,65)



tagovi

Island 1Vikingur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara