Aleksandar Đorđević (©MN Press)
Aleksandar Đorđević (©MN Press)

Italijani hoće Aleksandra Đorđevića za selektora posle Olimpijskih igara

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.06.21. | 15:02

Srpski trener na ceni

Ostao je Aleksandar Đorđević bez posla u Bolonji, ali potpuno je jasno da neće dugo čekati na novi angažman posle titule nacionalnog šampiona.

Štaviše, Đorđevićev status mogao bi uskoro da se promeni i da se ponovo vrati reprezentativnoj košarci. List La Prealpina iz Varezea tvrdi da je Aleksandar Đorđević jedan od najvećih kandidata da preuzme klupu Italije!

Izabrane vesti

Sreda, 03.00: (1,50) Finiks (13,0) LA Klipers (2,95)

U slučaju da se Azuri ne plasiraju na Olimpijske igre Romeo Saketi će izvesno da stavi tačku na četvorogodišnji mandat, a Đorđević je neko koga najviše instance italijanske košarke žele za naslednika. Tačnije, prva je želja predsednika tamošnjeg Saveza Đovanija Petrućija. Poslednji čovek s ovih prostora koji je doneo uspeh italijanskoj reprezentaciji je Bogdan Tanjević sa zlatom na Evrobasketu 1999. godine.

Đorđević iza sebe ima godine uspešnog rada kao igrač i trener gde je radio punih deset godina. Sa milanskom Olimpijom je davne 1993. osvojio evropski Kup Koraća, dok je sa klupe Virtusa uzeo FIBA Ligu šampiona 2019. i nacionalnu titulu ove godine. Nedavno je odbio poziv direktora Uniksa Klaudija Koldebele da postane šef stručnog štaba umesto Dimitrisa Priftisa. Đorđević i Koldebela bili su kratko saigrači u milanskoj Olimpiji pre nego što je srpski as završio igračku karijeru, a potom mu je čak bio i trener.



tagovi

košarkaška reprezentacija ItalijeAleksandar Đorđevićkvalifikacije za Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara