SDS: Pretnje Marku Vidojkoviću posledica kulture klanja i kletvi, koju generiše vlast 1Foto: Zoran Drekalović

Socijaldemokratska stranka (SDS) ocenila je danas da su pretnje smrću upućene televizijskom voditelju i piscu Marku Vidojkoviću „direktna posledica kulture klanja i kletvi“, za koju su naveli da je generiše aktuelna vlast.

„Dok gotovo svakodnevno godinama slušamo o ugroženosti i pretnjama upućenim Aleksandru Vučiću i državnim udarima, iza kulisa su politički neistomišljenici ove vlasti i oni koji su s druge strane civilizacijskih vrednost, izloženi pretnjama smrću i brutalnim nasiljem. Takva politika i sistem vrednosti je i dovela do ratnih zločina, pa nije ni čudo da se danas poziva na smrt onih čija politika je podrazumevala suočavanje sa tim zločinima i individualnu odgovornost za njih“, navela je SDS u saopštenju.

Oni su tražili najhitniju istragu i sankcionisanje počinilaca.

„Moramo se najsnažnije boriti protiv vlasti pod kojom se na nacionalnim frekvencijama i institucijama države promoviše kultura klanja, kletvi i pretnji smrću. Onako kako smo se takvom uništavanju naše države i društva uvek suprotstavljali i pobeđivali političke opcije koje su uništavale civilizacijske temelje našeg društva. U ime tih elementarnih civilizacijskih vrednosti naša obaveza je da stanemo u zaštitu i Marka Vidojkovića i svakog pojedinca koji je izložen takvoj agresiji i ugrožavanju bezbednosti“, ukazali su iz SDS.

Vidojković je u nedelju dobio pretnje smrću preko Instagrama od osobe koja mu nije pratilac na toj društvenoj mreži i obratio se svojoj medijskoj kući koja je potom prijavila slučaj policiji i tužilaštvu.

U poruci koju je Vidojković dobio od nepoznate osobe piše da „zna gde stanuje i da će ga zaklati“.

Uz pretnje ubistvom i mučenjem u poruci je na uvredljiv način pomenuta i Vidojkovićeva porodica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari