Gradovi

Cvijanović: Realizovaćemo sve važne projekte u Kostajnici

Cvijanović: Realizovaćemo sve važne projekte u Kostajnici
Foto: Srna | Cvijanović: Realizovaćemo sve važne projekte u Kostajnici

KOSTAJNICA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je svim stanovnicima Kostajnice krsnu slavu opštine i Hrama Svete Trojice.

Cvijanović je na svom Instagram nalogu napisala da je ovom prilikom opštinskom rukovodstvu poručila "da će institucije Srpske nastaviti da pomažu u saniranju materijalne štete uzrokovane zemljotresom, ali i u kreiranju različitih sadržaja i realizaciji projekata važnih za Kostajnicu i njene građane".

Cvijanović je izjavila da su republičke institucije tu da zajedno sa lokalnim vlastima saniraju materijalnu štetu koju je na ovom području pričinio zemljotres.

"Nakon svih iskušenja koja su se desila u Kostajnici razmišljamo na koji način da gradimo bolju budućnost i koje sadržaje da obezbijedimo za stanovništvo u Kostajnici", rekla je Cvijanović.

Cvijanović je načelniku opštine Nikoli Јanjetoviću zahvalila za plaketu koju joj je uručio povodom proslave krsne slave opštine, kao znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć u sanaciji posljedica zemljotresa.

"Načelniku Јanjetoviću sam rekla, zahvaljujući za ovo priznanje, da moramo razmišljati u okviru institucija Republike Srpske da, bez obzira na to koliko je malobrojna neka naša lokalna zajednica, naši napori moraju biti jednako upereni ka ovoj, kao i prema onim mnogoljudnim zajednicama. To znači obezbijediti sve što je neophodno i u infrastrukturnom smislu, ali i sve druge uslove i pogodnosti koje su važne za život našeg stanovništva", naglasila je Cvijanović.

Ona je istakla da će republičke vlasti raditi zajedno sa lokalnom zajednicom kako bi pokazali da Kostajnica može da funkcioniše drugačije.

"Јa sam opredijeljena da, zajedno sa Vladom, ali i sa svim našim predstavnicima na nivou BiH, to ostvarimo u svakoj našoj opštini, pa tako i u Kostajnici", poručila je Cvijanović.

Predsjednica Srpske je prisustvovala liturgiji i položila vijenac na spomenik borcima stradalim u Odbrambeno - otadžbinskom ratu.

 

 

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije