Bili Gilmur (©Reuters)
Bili Gilmur (©Reuters)

Veliki problem za Škotsku, Gilmur ne igra utakmicu generacije s Hrvatskom

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.06.21. | 12:25

Mladi vezista dobio pozitivan test

Škotski vezista Bili Gilmur dobio je pozitivan test na virus korona, što znači da neće igrati utakmicu generacije protiv Hrvatske u utorak!

Utorak, 21.00: (2,30) Hrvatska (3,25) Škotska (3,20)

Izabrane vesti

Momak koji je u remiju protiv Engleske u drugom kolu upisao svoj prvi start i odmah bio nagrađen peharom za igrača utakmice dobio je na poslednjem testiranju pozitivan nalaz na Covid-19 zbog čega ga sigurno neće biti na terenu sutra od 21 čas. Njegov izostanak na Hampden Parku biće veliki problem za selektora Stiva Klarka s obzirom da u timu nema adekvatnu zamenu Gilmurovih kvaliteta.

“Škotski savez može da potvrdi da je Bili Gilmur pozitivan na virus korona. On će narednih deset dana provesti u izolaciji, zbog čega propušta utakmicu protiv Hrvatske“, stoji u zvaničnom saopštenju.

Zanimljivo, Klark je preskočio Gilmura u porazu od Češke, ali je golobradi vezista zatim impresionirao svojim izdanjem protiv Engleske čime je postao jedan od retkih igrača koji mogu da se pohvale da su u svojim debitantskim nastupima u startnih jedanaest poneli zvanje najboljeg igrača utakmice. Pre reprezentacije Gilmur je simbolične titule poneo u dresu Čelsija u Premijer ligi i FA kupu.

Pošto će provesti narednih deset dana u izolaciji, za Gilmura je turnir praktično završen. Škotska u utorak igra utakmicu za prolaz u osminu finala i ako ostvari pozitivan rezultat ostvariće istorijski uspeh s obzirom da je dosad ova zemlja samo dvaput učestvovala na završnom turniru kontinentalnog takmičenja. Poslednje je bilo 1996. godine i nikada dosad nije prošla prvu fazu.



tagovi

Euro2020Fudbalska reprezentacija Škotskereprezentacija škotskeBili Gilmor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara