Ispred "Slobode" samo policija; "Bilo gore nego tokom bombardovanja" FOTO

Ispred kapije vojne fabrike Sloboda u Čačku ovog jutra samo pripadnici policije. Zaposleni su obavešteni da ne dolaze na svoja radna mesta do daljeg.

Izvor: RINA

Ponedeljak, 21.06.2021.

09:39

Ispred
Foto: RINA

"Čekamo da nas pozovu i javimo šta i kako dalje. Očekujemo da će se ovo što pre pre završiti i da nastavimo normalno da radom. 'Sloboda' je othranila i dalje hrani moju i stotine drugih porodica. Sve ovo što se dešava nam teško pada", rekao je jedan od zaposlenih u Slobodi, javlja RINA.

Ono što je dodatno pogoršalo situaciju jeste požar koji se dogodio sinoć oko 20 sati u blizini fabrike. Vatrogasne ekipe su vodenim topovima uspele da lokalizuju požar i ugase vatru. Organizovano je i noćno dežurstvo kako ponovo ne bi došlo do požara.

Većina meštana koji su evakuisani dobrovoljno su se vratili u svoje domove. Grad Čačak je formirao komisiju koja će utvrditi materijalnu štetu koja je nakon poslednje eksplozije pričinjena na kućama.

"Popucali su prozori, stakla i odnet je crep sa kuće. Sada je bilo gore nego za vreme bombardovanja. Sve se treslo. Vratili smo se kući, ali već danima ne spavamo mirno" rekao je Dragan Janković koji živi u blizini fabrike.

Članovi komisije će obići svih 150 domova iz kojih su evakuisani građani.

Kompanija Sloboda još uvek se nije oglasila zvaničnim saopštenjem. Prema prvim pretpostavkama do poslednje eksplozije došlo je u magacinu baruta koji se nalazi u blizini objekta u kom se serija eksplozija dogodila početkom juna.
Foto: RINA
Foto: RINA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: