Šta mislite o bekovskom paru Hakimi - Gosens?

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.06.21. | 09:05

PSŽ među prvima stao u red za Nemca, ali tu su i Real, Barsa, Inter, Juve...

Krajnosti kao jedna od najprepoznatljivijih karakteristika modernog fudbala: jedna loša utakmica - maltene "sahrana"; jedna odlična utakmica - kovanje u zvezde. Nemac Robin Gosens (26) ima sreću da ga je zadesilo ovo drugo. Mada je iza njega odlilčna sezona u dresu Atalante (12 golova i osam asistencija) evropski velikani potpuno su se "zapalili" tek nakon što je pre dva dana demolirao Portugaliju u drugoj rundi Evropskog šampionata. Gol i (praktično) dve asistencije za levog spoljnjeg nije baš uobičajeni učinak. Otuda ne čudi što na adresu Gosensovog agenta neprestano stižu upiti već 24 sata.

Nedugo posle meča protiv Portugalaca nemački bek se oglasio, poručio navijačima Atalante da ih voli i da će se uskoro ponovo videti, ali veliko je pitanje da li i sam veruje u to. Jer utisak je da tim iz Bergama ne bi imao ništa protiv da ovog leta proda Gosensa. Italijanski mediji pored imena zainteresovanih klubova pišu ovog jutra da bi uprava plavo-crnih pristala na ponudu u regiona 35-40 miliona evra.

Izabrane vesti

Jasno je kao dan da bez obzira na krizu najveći klubovi Evrope ne bi imali problem da iskeširaju datu cifru ukoliko ga zaista žele. Ostaje logičan zaključak da će na kraju presuditi najbolji lični uslovi.

A ko je sve to stao u red za Robina Gosensa...

Lista je zaista poduža. Od stranaca (neitalijana) tu su Real Madrid, Barselona i Pari Sen Žermen. Kraljevski klub je solidno pokriven na levom boku, Ferlan Mendi se ustalio u startnih 11, ali treba razmišljati o adekvatnoj zameni za Marsela koji broji poslednje mesece u Madridu. Prema Gazeti delo Sport, Barsa je opasno zagrizla i čak kontaktirala Atalantu da se raspita o ceni, dok PSŽ mašta od idealnom bekovskom paru koji bi činili Hakimi i Gosens.

E sad, koliko je to realno veliko je pitanje. Pošto Inter Marokanca neće pustiti ispod 70.000.000 evra. To bi značilo da PSŽ za dvojicu defanzivaca mora da izdvoji 100+ miliona.

Od Hakimijeve sudbine mogla bi da zavisi Gosensova. I to u dosta velikoj meri. Jer ako bi Inter zaista ostao bez Ašrafa Hakimija bio bi spreman da polovinu dobijenog novca uloži u Nemca.

Na kraju krajeva tu je i Juventus. Nije prvi put da se Stara dama dovodi u vezu sa Gosensom, s tim što se trenutno veće šanse daju ostalim navedenim klubovima.

Kako god da se završi izvesno je da je agent Robina Gosensa ovijh dana na slatkim mukama. A nije tako loše ni Atalanti. Kada ga je dovodila pre četiri godine iz malenog Heraklesa platila ga je tek nešto više od 1.000.000 evra.

Sada se nada možda i rekordnoj prodaji, transakciji većoj od one prilikom odlaska Dejana Kuluševskog u Juventus (35.000.000 evra).


tagovi

Robin Gosensletnji prelazni rok 2021Euro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara