Mario Đurovski (©Muangthong United FC)
Mario Đurovski (©Muangthong United FC)

Veruj u Mariov put: Istorijski ugovor za Đurovskog na Tajlandu

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.06.21. | 08:14

Nekada kreativni vezista nastavlja trenerski posao u Muangtongu

Možda se očekivalo da Mario Đurovski, kao igrač, u Evropi napravi bolju karijeru, ali se na Tajlandu izborio za status legende. Nekadašnji omladinac Crvene zvezde, potom i krativni vezista brojnih srpskih klubopva, nastavio je da ruši barijere u Aziji. Posle sjajne igračke karijere Đurovski je postao šef stručnog štaba Muangtonga, sa kojim je osvojio titulu. Nagrada je odmah stigla. Uprava Munatonga je pred Đurovskog stavila ugovor o novoj, trogodišnjoj saradnji. Brzo je prihvaćen, pa će Mario nastaviti svoj put na Tajlandu kao istorijska ličnost. Nikada ranije se nije desilo da neki klub ponudi stranom treneru tako dugoročnu saradnju.

Međutim, ovakav potez Muangtonga ne treba da čudi. Kao igrač Đurovski je bio važna karika u timu klubu, postigao je 51 gol u dva mandata, a zatim se oslanjajući na veštine i savete Slaviše Jokanovića (bivši šef u Muangtongu) odlučio za trenersku karijeru. I čini se pogodio u centar mete. Munagtong je pokazao da mu veruje i da je spreman da stane iza njega.

Izabrane vesti

Trogodišnji ugovor je potpisan, sa opcijom da bude produžen.

Počastvovan sam. Iako sam iz Srbije, Tajland i Muangtong su postali moj drugi dom. Daću sve od sebe da donesem uspeh ovom timu. Hvala vam što verujete u Mariov put“, rekao je Đurovski i obećao navijačima atraktivan fudbal koji ga je i proslavio na Tajlandu.



tagovi

Mario ĐurovskiMuangtong

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara