Marko Ivović (©Reuters)
Marko Ivović (©Reuters)

Više ne zavisi sve od Orlova, devet bodova imperativ

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.06.21. | 06:55

Odbojkaši Srbije moraju da slave u preostala tri kola da bi ostali u igri za polufinale Lige nacija. Danas (10.00) rival autsajder Australija koja ima samo dva boda na kontu

Porazom od Argentine u četvrtak u 12. kolu Lige nacija, odbojkaši Srbije pokvarili su solidan utisak koji su ostavili u trećem izdanju ovog takmičenja. Debakl i najgora igra na turniru u Riminiju mogla bi skupo da košta Orlove. Evropski šampion iz Pariza pre dve godine sada ne zavisi od svojih rezultata. Ni tri pobede, odnosno devet bodova, ne garantuje plasman u polufinale takmičenja pod pokroviteljstvom FIVB-a.

Četa Slobodan Kovača mora da čeka kikseve Francuske, Rusije i Slovenije. Brazil i Poljska su blizu polufinala.

Izabrane vesti

"Izuzetno bolan poraz koji nas je verovatno izbacio iz borbe za polufinale. Treba se nadati do kraja, ali kad je bilo najvažnije odigrali smo najslabiju utakmicu“, rekao je Kovač posle meča sa Argentincima prošle nedelje.

10.00: (9,00) Austalija - Srbija (1,03)

Ono što je dobro za Srbiju je da do kraja ima tri uslovno laka meča, sa Australijom, Holandijom i Kanadom, selekcijama iz donjeg dela tabele trećeg izdanja Lige nacija. Oziji su današnji (10.00) rival u prvom terminu u Riminiju, gradu na obalama Jadranskog mora domaćinu turnira i u muškoj i ženskoj konkurenciji.

13.00: (1,22) Francuska – Iran (3,80)

Australijanci su osvojili samo dva boda, jednom slavili i 11 puta poraženi, pa pobeda ne bi smela da se dovodi u pitanje. Orlovi su dobili poslednje četiri meča protiv reprezentacije sa najmanjeg kontinenta, ali u tim duelima nije bilo 3:0, već su naši odbojkaši morali po dva puta da igraju četiri i pet setova da bi slomili otpor Kengura.

21.00: (7,70) Nemačka – Rusija (1,05)

Podsetimo, titulu brani Rusija, u polufinale idu četiri najbolje selekcije. Redosled na tabeli odbređuje broj pobeda, pa tek onda broj bodova.

Pogledajte novu epizodu podkasta Euroforija u kojoj je gost bio fudbalski menadžer Darko Ristić...


tagovi

Liga nacija za odbojkašefivbMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeMuška odbojkaška reprezentacija SADMuška odbojkaška reprezentacija RusijeMuška odbojkaška reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara