Serhio Pena slavi prvi gol Perua na Kopa Amerika (©Reuters)
Serhio Pena slavi prvi gol Perua na Kopa Amerika (©Reuters)

Budi se vicešampion Južne Amerike, Kolumbijci na kolenima posle autogola Mine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.06.21. | 05:40

Peru dobio izabranike selektora Rejnalda Ruede u Gojaniji sa 2:1 i napravio veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Kopa Amerike

Brazil je neka druga dimenzija ove godine na Kopa Amerike. Perunci su na startu takmičenje glatko poraženi od branioca trofeja najbolje selekcije Južne Amerike (0:4), ali budi se vicešampion kontinenta.

Peru je u Gojaniji u trećem kolu slavio protiv Kolumbije sa 2:1 i upisao prve bodove. Kolumbijci su napravili novi kiks. Na premijeri su jedva dobili Ekvador (1:0), odigrali mršavih 0:0 protiv Venecuele, a sada je usledio i prvi poraz na šampionatu. Ipak, plasman u četvrtfinale ne bi trebalo da pobegne izabranicima novog selektora Trikolora Rejnalda Ruede.

Izabrane vesti

Ponedeljak, 23.00: (2,20) Urugvaj (3,20) Čile (3,50)

Pre prvog gola na meču Kolumbijci su bili bolji. Migel Borha je imao dobru priliku, ali je šutirao pored gola. U 17. minutu Keuva je sa 20 metara pogodio stativu, lopta se odbila do Serhija Pene, a fudbaler holandskog Emena jep postigao prvenac za svoju reprezentaciju na 47. izdanju Kopa Amerika u Brazilu.

U nastavku, Kolumbija je bila otresitija, konkretnija, a inicijativa se isplatila već na startu drugog poluvremena. Migel Borha je oboren u 51. minutu. Napadač Juniora iz Barankilje, nekadašnji golgeter Palmeirasa, uzeo je loptu i preciznim udarcem doneo izjednačenje. Borha je imao još jednu dobru priliku, ali je iskosa sa desne strane loše šutitao u situaciji kada je bio jedan na jedan sa golmanom Galeseom.

Odluka o pobednika pala je u 64. minutu. Posle kornera, nespretno je intervinisao Jeri Mina. Lopta je pogodila štopera Evertona u stomak. Ospina se vinuo kroz vazduh, sprečio da lopta zatrese mrežu, ali već je prešla zamišljenu gol-liniju, za novo slavlje Peruanaca.

Kolumbijci su do kraja utakmice napadali, ali jalovo. Rezultat se nije menjao.

Pogledajte novu epizodu podkasta Euroforija u kojoj je gost bio fudbalski menadžer Darko Ristić...

KOPA AMERIKA - 3. KOLO

GRUPA A

Ponedeljak

23.00: (2,20) Urugvaj (3,20) Čile (3,50)

Utorak

02.00: (1,55) Argentina (3,90) Paragvaj (6,50)

*** kvote su podložne promenama

GRUPA B

Nedelja

Venecuela - Ekvador 2:2 (0:1)

/Kastiljo 51, Ernandez 90+1 - Presijado 39, Plata 71/

Ponedeljak

Kolumbija - Peru 1:2 (0:1)

/Borha 53pen - Pena 17, Mina 64g/



tagovi

Kopa Amerika 2021Kopa Amerikareprezentacija Peruareprezentacija KolumbijeJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara