20. jun  2021. 22.57  | Izvor: RTV (Sonja Bančević)

21. jun - Međunarodni dan joge

NOVI SAD -

Širom sveta, milioni praktičara i ljubitelja joge slave 21. jun kao Međunarodni dan joge od 2014. godine, kada su Ujedinjene nacije usvojile rezoluciju koju je podržalo čak 177 zemalja članica, uključujući Srbiju.

video icon

joga

Odličan povod da se u divnom prirodnom ambijentu okupi oko 40 vežbača svih generacija, koji su vežbanjem na izgled jednostavnih vežbi istezanja, snage, opuštanja i disanja, setili radosti koje joga donosi. U Limanskom parku održan je otvoreni čas Joge koji je vodila instruktorka Sandra Nikolin.

"O jogi uvek govorimo o 4 oblika zdravlja, fizičkom zdravlju, mentalnom, društvenom i duhovnom zdravlju, ja bi rekla i emotivnom, jer nam je danas to jako bitno jer smo pod uticajem ovog modernog zivota stalno pod stresom, nervozni puno obaveza, puno raznih zadataka koje treba da obavimo i mi sami i oko porodice i oko dece, a ovo je način da danas izbalansiramo sve te oblike našeg zdravlja i da živimo sa manjim stresom", kaže Nikolin.

Suština joge nije u telesnim vežbama već u pronalaženju sklada sa samim sobom, našim okruženjem i prirodom. Joga predstavlja sklad između čoveka i prirode i preporučuje se svima, čak i onim najmlađima.

Ovaj datum je od posebnog značaja za sve stanovnike planete. Izabran je baš ovaj dan jer se veruje da ima najviše sunca od svih ostalih dana u godini. U mnogim gradovima širom Srbije je obelezen ovaj dan, uljklucijuci i Novi Sad.

 

Srodne vesti

Broj komentara: 1

Hari  22. 06. 2021. | 06:16
A ja mislio da nas samo vakcina spasava, kad ono ...