©MN Press
©MN Press

Od raspada sistema do postavljanja temelja, Đeroninih šest meseci za čistu desetku

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.06.21. | 22:53

"Bila je ovo duga i teška sezona, sledi nam odmor, pa sve po redu praćenje igrača i pravljenje planova za naredno okupljanje u oktobru", rekao je Španac

Ono o čemu je rukometna javnost mogla pre manje od godinu dana, dogodilo se u prethodnih šest meseci rada. Toni Đerona ne samo da je uspeo da preporodi reprezentaciju Srbije, već se čini da ja postavio temelje za budućnost. Da li će to biti dovoljno za povratak rezultata na velikim takmičenjima, ostaje da se vidi, ali sve deluje više nego obećavajuće.

Pobedama nad Makedonijom u Čairu stavljena je tačka na ovu sezonu, i to na vrlo kvalitetan način, a sada svi jedva čekaju oktobar, kada je zakazano naredno okupljanje i zvanično "zatezanje redova" za Evropsko prvenstvo, koje je na programu u januaru 2022. godine.

Izabrane vesti

Đerona je izuzetno trenerko umeđe pokazao odmah protiv moćne Francuske, gde je ostvario pobedu i remi, što se uz pobedu nad Grčkom ispostavilo dovoljnim za plasman na Evropsko prvenstvo. Grčka je potom savladana i u aprilu u Atini, a sada su dva puta u dva dana savladani Makedonci.

Selektor Orlova je mečeve protiv suseda iskoristio da dodatno proširi igrački kadar, debitanti su pokazali da mogu da se uhvate u koštac za izazovima, pa se može reći da je ovak junski ciklus takođe maksimalno iskorišćen.

"Atmosfera u timu je odlična, ostaje žal što nije bilo publike u Nišu. Trenirali smo tokom nedelje u Staroj Pazovi i ove dve prijateljske utakmice su nam pružile priliku da to što smo radili prenesemo na utakmice. Postoje stvari kojima sam zadovoljan, ima stvari na kojima još treba da se radi i koje treba da se usavršavaju, ali može se reći kada se podvuče crta da sam veoma zadovoljan. Želimo da imamo "dugačku klupu", da imamo veliki broj igrača koji mogu da konkurišu za tim. Takođe mislim da je veoma važno iskustvo za sve igrače koji su po prvi put imali prilike da zaigraju za nacionalni tim ovog vikenda. To je veoma važno i sa sadašnjost i za budućnost. Bila je ovo duga i teška sezona, sledi nam odmor, pa sve po redu praćenje igrača i pravljenje planova za naredno okupljanje u oktobru", rekao je Đirona.

Da je atmosfera unutar svlačionice takođe dostigla željeni nivo pokazuju i izjave Vanje Ilića.

"Ja uvek potenciram da smo mi jedna velika familija i siguran sam da je uvek utisak "novih" igrača da se oseća kao da je deset godina ovde,a ne deset dana i stvarno se trudimo da svako ko dođe da se oseća kao da je tu dugo i da nema razlika među nama. Mislim da smo svi kao jedno i mislim da to uspevamo da prebacimo na teren i da publika to vidi, pa da nas oni guraju još više. Stvarno radimo jedan dobar posao i adam se da ćemo kroz godinu, dve, tri dana uspeti da vratimo Srbiju tamo gde je bila. Svakako ništa ne može da se uradi preko noći, ali mislim da smo na pravom putu da vratimo Srbiju tamo gde pripada".

Mladi Luka Кrivokapić je pokazao sigurnost u svom debiju na golu reprezentacije Srbije.

"Dao sam sve od sebe. Hteo sam da pokažem treneru i igračima šta znam i baš mi je drago.Malo sam imao tremu jer nisam znao šta da očekujem, ali stvarno su me svi dobro prihvatili, svi su bio veoma ljubazni, puno su mi pomogli i osećao sam se kao da sam sa njima dugo vremena, a ne samo ovih nedelju dana koje smo proveli zajedno. Veoma sam ponosan na sebe i naravno nositi dres Srbije je jako velika čast. Osećao sam se dobro zbog ekipe, pa mislim da sam to i preneo na teren", zaključio je Кrivokapić.


tagovi

Toni Đerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara