Lokalizovan požar u fabrici „Sloboda“ u Čačku 1Foto: YouTube

Večeras, negde oko 20:30 sati pojavio se dim u blizini fabrike „Sloboda“ u Čačku. Prema rečima reportera portala Nova.rs koji se nalazi na licu mesta, vatra je izbila u krugu fabrike, pa se nakon toga proširili ka šumi koja se nalazi iznad magacina. Nakon intervencije vatrogasaca, požar je lokalizovan.

Prema informacijama koje su portalu Nova.rs dostavili meštani, vatra je zahvatila šumu i širila se ka zaseoku Tomaševići.

Kako su saznali u vatrogasnoj jedinici u Čačku, u gašenju požara učestvovale su vatrogasne ekipe koje lokalizuju vatru.

Kako su rekli u vatrogasnoj službi u Čačku, u šumi kod fabrike izbio je požar, koji je lokalizovan. Prema rečima sagovornika nema povređenih.

„Više vatrogasnih vozila i spasilaca su na terenu, sa njima su i službe MUP-a Srbija i vatrogasne ekipe fabrike Sloboda“, rekao on za Nova.rs.

Prema njegovim rečima, za sada se ne zna šta je uzrokovalo izbijanje vatre u šumi.

Zamenik gradonačelnika Čačka Vladan Milić izjavio je za Nova.rs da je predveče izbio požar u blizini magacina gde bila eksplozija, pa se požar proširio ka šumi iznad magacina.

Prema njegovim rečima, požar je lokalizovan u krugu fabrike, a sada se pristupa dogašivanju vatre u šumi, javlja reporter Nova.rs.

Milić je dodao da nema bojazni po stanovništvo.

Prema rečima komšije Nenada, koji živi neposredno u blizini fabrike, nekoliko kola je ušla u krug fabrike i pretpostavlja se da se zapalilo rastinje.

Sagovornik portala Nova.rs navodi da nije bilo niti eksplozije, niti detonacija, ali pretpostavlja da se zapalila neka eksplozivna naprava koja nije uništena. Prema njegovim rečima, „stanje nije alarmantno“.

Kako su rekli za Nova.rs, ne zna se šta je uzrok izbijanja požara.

U snažnoj eksploziji do koje je sinoć došlo u fabrici „Sloboda“ u Čačku lakše su povređena trojica radnika, a Gradski štab za vanredne situacije naredio je evakuaciju građana iz okoline fabrike i njihovo zborno mesto je stadion fudbalskog kluba „Borac“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari